Manisa’nın Yunusemre Belediyesi ilçe sınırları içindeki yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara sahip çıkmaya devam ediyor. Zor şartlar altında derme çatma bir barakada yalnız yaşayan 84 yaşındaki Ahmet Yener’e Yunusemre Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Barbaros Mahallesinde elektriği ve suyu olmayan derme çatma bir evde yalnız yaşayan 84 yaşındaki Ahmet Yener, Yunusemre Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla tedavisinin yapılması amacıyla Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık koşulları uygun olmayan evden kurtarılan Ahmet Yener’in tedavisinin ardından huzurevine yerleştirileceği belirtildi.

Barbaros Mahallesi Muhtarı Siyami Alak, mahallede yaşayan Ahmet Yener’in durumuyla ilgili gerekli yerleri aradığını vurgulayarak, “Ben sıcak bir yerde yatıyorken Ahmet Amca soğuk bir yerde yatıyorsa ben vicdan azabı duyarım. Ahmet amcanın evinde elektrik, su yok, tuvaleti, yatacak yeri yok. Ahmet amcayla ilgili olarak gerekli yerleri aradım ve yetkililer yaşlı amcamıza sahip çıktı. Bakıma muhtaç kişilere sahip çıkmak bizlerin vatandaşlık görevidir. Yunusemre Belediyesine ve gerekli birimlere ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“YAŞLIMIZI HUZUREVİNE YERLEŞTİRECEĞİZ”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ise Manisa’da yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere sahip çıktıklarını belirterek, “Muhtarımız, Yunusemre Belediyesi’nin aracılığıyla tek başına uygunsuz şartlarda evde yaşayan amcayla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Bizde amcanın evinde incelemelerde bulunduk. Amcanın evi yaşam koşulları açısından uygun değil. Hem amcanın kendisine hem de mahalleliye zarar verebilecek bir takım tespitlerimiz var. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile görüştük yaşlımızın genel sağlık taramasından sonra yaşlımızı huzur evine alacağız. Bundan sonraki hayatına orada devam edecek. Sağlık kontrolleri ve bakımı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Yunusemre Belediyesi ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“YARDIMA MUHTAÇ KİŞİLERİN YANINDAYIZ”

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mustafa Süzer ise Yunusemre Belediyesi olarak yardıma muhtaç kişilerin yanında olduklarını vurgulayarak, “Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile beraber incelemede bulunduk. Yunusemre Belediyesi olarak bu tür vatandaşların her zaman yanındayız. Bizim işimiz ilçemizde bulunan yardıma muhtaç kişilere sahip çıkmak. Bugün, bu vatandaşımızı ilk olarak sağlık taramasına götüreceğiz. Daha sonrada kendisini Gördes Huzurevine yerleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.