Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi’nin tarihi Mevlevihane’de organize ettiği ‘Hz. Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıldönümü’ programında semazenler muhteşem bir gösteri sunarken, özellikle minik semazenler davetlilerin ilgi odağı oldu.

Yunusemre Kent Konseyi, Manisa’nın tarihi mekanlarından Mevlevihane’de farklı bir programa imza attı. Davetlilere gül şerbeti, hurma ve su ikram edilen ve Celal Bayar Üniversitesi’nin de yer tahsis ederek katkı sunduğu programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi, Belediye başkan yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın ilk konuşmasını Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül Canfeda yaptı. Her yıl yüzlerce, binlerce Müslüman’ın yine başka Müslümanlar tarafından katledildiğine dikkat çeken Canfeda, “Üstelik bu din adına yapılıyor. Her tarafınız şiddet sarmış. Eğer Mevlana’nın hoşgörüsünü bu coğrafyaya yayabilseydik bugün bu acılar yaşanmazdı” dedi.

“MEVLANA’YI ÇOCUKLARIMIZA ANLATMALIYIZ”

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yapılan etkinliklerin Mevlana’yı daha iyi anlamak için bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu kadim medeniyetin çok önemli kilometre taşları, çok önemli bilim insanlarımız, değerlerimiz var. Kendimizi muhasebe etmeli, düşünmeliyiz. Kendimizi sorgulamalıyız; Geçmişte neydik, şimdi neyiz? Kendimizi her anlamda muhasebeye çekmeliyiz. Sanki biraz fazla dünyevileştik. Bu yüzden Hz. Mevlana’yı çok iyi anlamalıyız. Ve çocuklarımıza anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından muhteşem Kuran-ı Kerim tilaveti tarihi mekanın duvarlarında yankılanırken, ilahilerin okunduğu gecede Manisa Semazenler Derneği’nin sunduğu sema gösterisi ilgiyle izlendi. Özellikle minik semazenlerin büyük beğeni topladığı program, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım’ın konuşmasıyla sona erdi.