Yunusemre Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında ilçedeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin güvenli bir şekilde yapılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Yunusemre Belediyesi’nde gerçekleşen protokol imza törenine Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, TSE Ege Proje Koordinatörü Cihat Vural, TSE Manisa il Temsilcisi İsmail Ünlü katıldı. Protokol kapsamında Yunusemre ilçesinde bulunan binaların asansörlerinin yıllık periyodik kontrolleri TSE tarafından yapılacak. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçe sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması amacıyla protokol imzaladıklarını belirterek, “TSE ile anlaşmayı tercih ettik. Tabi bazı yükümlülükler var. Özellikle TSE’ye getirilen yükümlülükler var. Bunlarında biz takipçisi olacağız. Amacımız Manisa’nın en büyük ilçesi Yunusemre’de can ve mal güvenliğini sağlayarak, asansör kazalarını engellemektir. İyi bir hizmet üretecekler. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

TSE’nin Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını vurgulayan TSE Ege Proje Koordinatörü Cihat Vural, “Amacımız vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu anlamda üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Bu anlamda da vatandaşlar ve belediye ile irtibat halinde olacağız. Bir ilke de imza attık aslında. Bu tip protokollerde performans kriterlerine pek rastlanmaz. İlk defa performans kriterini koyduk. Yaptığımız işin belirli aralıklarla ölçülmesini ve yaptığımız işte nerede oluğumuzu belediye başkanlarımız sürekli takip edebilecekler. Kurumumuzu tercih ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Asansör yönetmeliğine göre binada oturanların önemli yükümlülüklerinin olduğunu dile getiren TSE Manisa il Temsilcisi İsmail Ünlü, “Asansör yönetmeliği çerçevesinde bu protokolü imzaladık. Bu protokol ile ilgili olarak kamu nezdinde Yunusemre belediyemiz üstüne düşen görevi yerine getirmiştir. Bundan sonraki iş bizim işimizdir. Yunusemre halkıyla iç içe belediyemiz ile işbirliği ile asansörler üzerine hizmet vereceğiz. İlçedeki asansörleri TSE’ye emanet ettikleri için teşekkür Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi’ye teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.