Yunusemre Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla “Beklenti ve Memnuniyet Anketi” yaptı. 6 bin kişinin katıldığı ankette vatandaşların Yunusemre Belediyesi’nden memnun olduğu sonucu çıktı.

Yunusemre Belediyesi, TOKİ ile birlikte inşa edeceği toplu konutlar için yaptığı anketin yanında vatandaşların beklenti ve memnuniyetinin belirlenmesi ve verilen hizmet kalitesini en üst seviyeye yükseltebilmek amacıyla ayrı bir anket çalışması daha gerçekleştirdi. Ankette “Belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusunu 5 bin 803 kişi “memnunuz” diye cevaplarken, 158 kişi ise “daha iyi olabilir” dedi. “Yunusemre ilçesinde yapılacak hizmetlerde öncelik sıralaması yapar mısınız?” şeklindeki soruya ise 4 bin 666 kişi toplu konut, bin 486 kişi park ve yeşil alan, bin 202 kişi temizlik çalışmaları, bin 68 kişi kültür merkezleri, 864 kişi ise yol çalışmaları cevabını verdi.

“Yunusemre ilçesinin en önemli sorunu nedir” sorusunu büyük çoğunluk “konut sıkıntısı” diye cevapladı. Konut sıkıntısını sırasıyla otopark ve temizlik ile ilgili talepler izledi.

Yunusemre ilçesinin sorunları ve çözüm önerileri de soruldu. Vatandaşlar toplu konutların yapılmasını, yeni otoparklar ve belediyenin kurumsallaşma sürecini tamamlamasını çözüm olarak önerdiler.

Vatandaşlar, “Yunusemre Belediyesi’nin en başarılı hizmeti hangidir?” şeklindeki soruya temizlik çalışmaları ile hızla yapılan yeni park ve yeşil alanlar cevabını verdi. Yol çalışmaları da ankette öne çıkan cevaplardan biri oldu.

“Belediye personelinin size olan yaklaşımını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna ise 2 bin 912 kişi “iyi” yanıtı verirken, 88 kişi ise “memnun değilim” dedi.

ANKETLER BİZE YOL GÖSTERECEK

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nin kısa sürede önemli mesafe aldığına dikkat çekti. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Başkan Çerçi, “Bizim için önemli olan olumsuz tepkileri sıfıra veya en aza indirmek. Bir vatandaşımızın dahi memnun olmaması bizim için üzerine gidilmesi gereken bir konudur. Bir de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda hizmetler yapıp, sorunları çözmek istiyoruz. Bu anket bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Kısa sürede eksiklerimizi gidererek vatandaşlarımızı daha çok memnun etmek için çaba sarfedeceğiz” dedi.