AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, hasta ziyaretlerinde asitli içeceklerin götürülmemesi uyarısında bulundu.

Hafta sonunu seçim bölgesi olan Manisa ve ilçelerinde geçiren AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, Salihli ilçesinde devlet hastanesini ziyaret etti. Hasta ziyaretlerinde de bulunan Yurttaş, Kardiyoloji servisinde tedavi gören bazı hastalara zeytinyağı ve kuru üzüm ikramında bulundu. Milletvekili Yuttaş, hasta ziyaretlerinde asitli içeceklerin götürülmemesi uyarısını da yaptı. Ziyaretinde, Manisa’nın zeytin üretimine de değinen Yurttaş, "Manisa’da 246 bin 232 ton zeytin üretiminin gerçekleştiriliyor. Bunun 181 bin tonunun sofralık, 65 bin tonu da yağlık üretimdir. Ağaç başına zeytin üretimi ise 15 kilogramdır. Manisa il sınırları içerisinde 20 milyon zeytin ağacının 15 milyon 712 adedi meyve veren zeytindir. 4 milyon 345 bini ise henüz meyve vermemiş, yetişmekte olan zeytin ağacıdır" diye konuştu.

YURTTAŞ, ZEYTİNYAĞININ FAYDALARINI ANLATTI

Sağlıklı bir yaşam için zeytinyağı tüketmek gerektiğini belirten Yurttaş, şu ifadelere yer verdi: "Zeytinyağında yoğun miktarda E ve K vitaminleri bulunmakta olup ayrıca B1, B2, C ve D vitaminleri de içermektedir. E vitamini karaciğer, damar duvarı, beyin gibi dokular üzerinde koruyucu etkiye sahiptir. Zeytinyağı cilt ve saç sağlığı üzerinde, kemikler ve vücut gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Güneş yanıklarının çabuk ve iz bırakmadan iyileşmesini sağlar. Derideki çatlakları kısa sürede tedavi eder ve cilt kuruluğuna iyi gelir. İçerdiği maddeler sayesinde anti kanserojen etkiye sahiptir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı önleyici etkisi vardır. Akdeniz ülkelerinde diğer ülkelere göre kalp krizine daha az rastlanılmaktadır. Hasta ziyaretine giderken asitli içecek götürülmesini doğru bulmuyorum. En güzeli zeytinyağı hediye etmektir. Atalarımız yıllarca zeytinyağı dışında yağ kullanmamış, sağlıklı bir hayat yaşamıştır. Böylesine önemli bir değere sahip olan zeytin ve zeytinyağının daha çok tanıtılması yapılması gerekir."