AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, Manisa’da yaşayan ya da dışarıda olan her Manisalıya ilin tanıtımı konusunda görevler düştüğünü ve herkesin gönüllü bir tanıtım elçisi olması gerektiğini belirterek, “Şehzadeler kenti Manisa geleceğin turizm merkezi olacaktır”dedi.

Ankara’da yaşayan Egelilerin bir araya geldiği ’Egem Platformu 7. Ege İlleri Tanıtım Günleri’nde Ege’nin illeri buluştu. Valiler, vali yardımcıları, milletvekilleri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldığı programda Ege illerinin daha iyi tanıtımının yapılması için neler yapılabileceği masaya yatırıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş Türkiye genelinde farklı şehirlerde Manisalıların yaşadığını belirterek, “Manisa’mızın dışarıdaki yüzü ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Sadece İstanbul’da 45 bin Manisalı hemşehrimiz yaşıyor. Ankara’da da en onun kadar Manisalı var. Tüm Manisalı hemşerilerimizi Manisa’nın daha aktif tanıtımını yapmaya davet ediyorum. Ben şahsen bir yere ziyarete giderken oluşturduğum hediye paketinin içine, Manisa Sultaniye üzümü, mesir macunumuzu, Kula leblebisini, nefis sızma zeytinyağımızı, Manisa bezimizi, varsa üzümlü ekmeğimizi, Demirci halısını, Kırkağaç Kavununu koymak için gayret ediyorum. Makamımda bunların hepsi vitrinde ve masamda yer almaktadır. Mesir Şenlikleri artık UNESCO tarafından tescillendi. Sard Gimnazyum ve Bintepeler UNESCO miras listesine girdi. Kula Jeoparkı Avrupa Jeoparklar Ağının bir parçası oldu. Çevrecilerin öncüsü Manisa Tarzanı’nı daha iyi tanıtmalıyız. Yunus Emre hem Kula’da medfundur, hem de yeni kurulan merkez ilçelerimizden birine Yunus Emre’nin adını verdik. İnşallah bundan sonra Yunus Emre ile de tanıtım atağına geçeceğiz. Manisa bu manada sevginin merkezi ve dünyanın merkezi olmaya aday bir ilimizdir” dedi.

"PEK ÇOK ÜRÜNÜMÜZ VAR"

Manisa’nın artık otuz büyükşehirden biri konumuna geldiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr Muzaffer Yurttaş öyle devam etti: “Spil Dağı’na yapacağımız kültür ve spor tesisleri ile her yerden misafirler gelecektir. Akhisar müzesini açtık. Manisa ve Salihli’de müze çalışmalarımız sürüyor. Jeotermal zenginliğimizi iyi değerlendirip dünyada revaçta olan Sağlık Turizmini ülkemize çekebiliriz. Bu konuda yatırımcıları bekliyoruz. Manisa teşvikte 3. Bölge ama turizm ve Organize Sanayiye yatırım yapanlar 4. Bölgenin haklarından yararlanıyorlar. Fotoğraf sanatçılarını Manisa’mızdaki keşfedilmemiş yerlere davet ediyoruz. Ayrıca Manisa’mızın her ilçesinin nefis mutfak kültürü de vardır. Manisa kebabı, Salihli Odun Köftesi, Alaşehir Kapaması, Sarıgöl Pidesi, Kula’nın oğlak dolması ve şekerli pidesi, Akhisar köftesi, Demirci Keşkeği gibi pek çok nefis lezzetlerimizi tatmaya davet ediyoruz. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Manisa ilimizde tanıtabileceğimiz pek çok ürünümüz var. Maden sularımızdan tarım ürünlerine, mermerlerden seramiğimize, zeytinden üzüme, termalden tarih turizmine her konu tanıtımda kullanılabilir. Manisa hem tarih turizmi, hem kaplıca turizmi, hem de inanç turizminin merkezidir. Şehzadeler kenti Manisa geleceğin turizm merkezi olacaktır.”