Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesinde yapılması planlanan çöp tesisi ile ilgili konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Çöp sorunu da bir şekilde halledilecek. Ama bu bir oldu bittiye getirilerek hiçbir araştırma yapmadan ’biz karar verdik böyle olacak’ demek yanlış bir şey" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve yönetimi ile beraber Manisa’nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören Mahallesini ziyaret etti. Gökçeören’de yapılması planlanan çöp tesisine karşı bilgilendirme toplantısına katılan AK Partililer Gökeçören’li vatandaşlarla çöp tesisi hakkında konuştu. Gökçeören’de domates ve gül yetiştirmek istediklerini belirten Yurttaş, "Bunları yetiştirmeyi planladığımız bölgede çöplük istemiyoruz. Birileri buraya çöplük yapmak istiyor. Tabii ki illerin ve ilçelerin çöp sorunu da olacak sıvı atık sorunu da olacak. Bunları çözecek olan da oranın idarecileri, oranın seçilmişleri, oranın bürokratları olacak. Çöp sorunu da bir şekilde halledilecek. Ama bu bir oldu bittiye getirilerek hiçbir araştırma yapmadan ’biz karar verdik böyle olacak’ demek yanlış bir şey arkadaşlar. Bu problem nasıl çözülecek? Çöp tesisini yapacaksan tarıma elverişli olamayan bir arazide yapacaksın" diye konuştu.

"BÖLGEYİ SULU TARIMA KAVUŞTURACAĞIZ"

Yurttaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta sonu Kula’da yapımı devam eden göletlerimizi incelemeye geldiğimizde Dutluca Göleti incelemesinin ardından Manisa’ya dönmek için yola çıkacağımız anda Gökçeören’de çöp tesisinin yapılamaması için bir toplantı düzenleniyordu. Bu toplantıdan bizim son anda haberimiz oldu. Orada çöp tesisi ile ilgili kısa bir açıklamayla çöp tesisinin yapılmasına karışı olduğumu belirttim. Bu bölgede yapımı sona yaklaşan Dutluca Göletinin sulama aşamasına gelindi. İnşallah yakın zaman içerisinde bu bölgeyi sulu tarıma kavuşturacağız. Ben bilirim ki domatesin en güzeli bu bölgede yetişir. Belki gelecekte Manisa’nın değil Ege Bölgesi’nin domates kaynağı burası. Buralar tarım arazileri olacaktır."

"ÇÖP TESİSİNE SONUNA KADAR KARŞIYIM"

Kula’nın inanç turizminde de merkezlerden biri olmaya aday olduğunu kaydeden Yurttaş, "Biz başlattığımız bu projeyi inşallah devam ettireceğiz. Engel olmaya çalışanlar olsa da Yunus Emre Külliyesi’ni turizme inanç turizmine kazandıracağız. Biliyorsunuz ki 30 Mart’ta bir seçim yapıldı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni Milliyetçi Hareket Partisi aldı. Milletimiz tercih etti ve milletimizin tercihlerine sonsuza kadar saygılıyız. Şimdi beş yıllığına görev verildi. Bu çöp sorununu çözmek Büyükşehir’in görevleri arasında. Biz bu çöp sorununu çözemedik yardım istiyoruz’ desinler. Gelsinler Ankara’ya ellerinden tutalım Büyükşehir’in ve Kula’nın çöp sorununu çözelim. Kanunlara aykırı olmayan her türlü eylemlerinizin yanında olduğumu bilmenizi isterim. Görevlerimden dolayı belki burada yanınızda olamayabilirim ama gönlüm sizlerle birlikte olacaktır. Kula’da Gökçeören Mahallesinde yapılmak istenen çöp tesisine sonuna kadar karşıyım”dedi.

"ÇÖPÜN BAŞKENTİ YAPMAK İÇİN UĞRAŞIYORLAR"

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık da, yıllardır göller ve güller diyarı yapmaya çalıştıkları bölgeyi birilerinin çöp diyarı yapmak için uğraştığını belirterek "Biz sevginin başkenti yapalım hoşgörünün başkenti yapalım diye uğraştığımız bölgeyi birileri çöpün başkenti yapmak için uğraşıyorlar. Bu konuda Gökçeörenliler gerçekten son dönemde takdire şayan bir direniş gösteriyorlar. Bu noktada biz AK Parti İlçe Teşkilatı olarak vatandaşımızın istemediği hiçbir tesisin burada kurulmasının taraftarı değiliz. Bu noktada sizlerle birlikte sonuna kadar beraberiz" diye konuştu.

"YANLIŞ BİLGİLENDİRMELER VAR"

Ciddi anlamda yanlış bilgilendirmelerin olduğunu ifade eden Palabıyık, şu ifadeleri kullandı: "Sanki bu konuda her şey bitmiş Büyükşehir’den kararlar çıkmış ve hazırlanmış, kurumlardan görüş alınmış hemen yarın gelecekler tesis kuracaklar. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bu konu henüz daha Büyükşehir’de konuşulmadı. Sadece komisyonlarda görüşüldü. Komisyonlar bu konu ile ilgili AK Parti’nin direnciyle vatandaşın bilgilendirilmesi yönünde kara alındı. Burada birileri size gelip diyorlar ki ’AK Parti’nin çoğunluğu var onlar engellesinler. Komisyonlarda biz engelledik zaten bunları. Bu konuda Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Cihan ağabeyimizin de ciddi bir desteği var. Kendisine burada sizin huzurunuzda bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Tekrar ve tekrar üzerinde durmamız gerek. Biz AK Parti olarak vatandaşımızın istemediği hiçbir tesisin burada yapılamaması gerektiğinin farkındayız. Sizin istediğiniz konularda sizlerle beraberiz. İstemediğiniz konularda yine sizlerle beraberiz. Siz ne diyorsanız o. Siz ’yapılacak’ derseniz yaparız, ’yapılmayacak’ dersiniz de yapılmayacaktır.”