Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol ile Artuklu Belediyesi Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Mardin ve ilçelerinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Mardin’in Diyarbakır’a benzemediğini dile getiren Türk, nüfusun yüzde 44’dünün kırsalda yaşadığını söyledi. Köy yollarıyla ilgili 15 milyonluk bir bütçe ayırdıklarını, 2015 yılında Mardin’in çehresini değiştireceklerini söyledi. Türk, "Park ve bahçelerde olmak üzere Artuklu Üniversitesi’nden Kabala’ya, Mardin’den Kızıltepe’ye kadar ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Yeni yapılan apartmanlarda bile bir otopark bulamazsınız. Şimdi park ve bahçe yapacağımız alanı bulamıyoruz" dedi.

"Orta Doğu ve Türkiye’deki her gelişme bizi etkileyecektir" diyen Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun faturası Kürtlere, Araplara, Süryanilere, Türklere çıkacaktır. Bugün Kobani’de bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Herkesin tepki göstermesi gerekiyor. Bu tepkiyi sadece Kürtler yaptı. Kürtler demokratik tepkilerini ortaya koydu. Demokratik tepkilerimizin ölçüsünü bilmemiz gerekiyor. Özellikle insanımıza zarar vermeyecek şekilde olması gerekiyor. Siz de takdir edersiniz ki toplumsal olayları hiç kimse kolay kolay kontrol edemez. Ne ben kontrol edebilirim ne partim ne devlet ne de PKK. Öyle bir noktaya gelir ki kimse bunu yönlendiremez."

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ise kaçak yapılara karşı mücadele başlattıklarını söyledi. Irmak, bu kapsamda 40 yapıya cezai müeyyide uyguladıklarını söyledi.

Sevinç Bozan da önümüzdeki yılda 12 yeni park yapacaklarını ifade etti.