Cazibe Merkezlerini Destekleme Programının bilgilendirme ve istişare toplantısında konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, her projenin kendileri için önemli olduğunu, ancak projenin zamanı ve uygunluğunun çok daha önemli olduğunu söyledi.

Mardin’in içinde bulunduğu 11 ilde Kalkınma Bakanlığı tarafından 2010 yılından beri uygulanan “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi. DİKA tarafından bir otelin konferans salonunda yapılan toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile yöneticileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, her projenin kendileri açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Bugün burada konuştukları Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’nın Kalkınma Bakanlığı tarafından 2010 yılında başladığını aktaran Altındağ, göreve geldikten sonra Mardin’in de bu programa dâhil ettiklerini söyledi. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’nı anlatan Altındağ, “Bu program için 104 milyonluk bir bütçe ayrılmış. Metropolleşen ama altyapısı olmayan, göç edip alan bir ilin veya çok büyük bir ilçenin dezavantajlarını bertaraf etmeyi amaçlıyor. Çok kıymetli bir programdır. En güzel yatırım insan üzerine yapılan yatırımlardır. Bölgede eğitimden başlayarak çeşitli etkinlikler yaparak insanı tanıyabilme ve istihdamı sürdürülebilme adına ajansımızın yaptığı çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Büyük projelerin yapılması gerektiğini kaydeden Altındağ, Kongre ve Fuar Merkezi’nin büyük projelerden biri olduğunu ifade etti. Altındağ, “Bizim şuan altyapı çalışmalarına başladığımız Teleferik Projemiz var. Yine Mardin’de çok kıymetli yaklaşık 17-18 çarşının restore edilmesi projesi var. Bu çarşılardaki yüzlerce dükkanın restore edildiğini düşünürsek bunların hepsi bir birine entegre olan çalışmalardır. Mardin’in en önemli gerçeği turizmdir, ajansımızın çalışmalarına da bakıldığında turizm odaklı ve destekli çalışmalardır. Her proje bizim için önemlidir, ancak projenin zamanı ve projenin o zamandaki uygunluğu çok daha önemlidir” diye konuştu.