Dünyanın en uzun boylu adamı unvanını 6 yıldır koruyan Mardinli Sultan Kösen, Vali Mustafa Taşkesen’i ziyaret ederek Başbakanın ev sözünü hatırlattı.

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, 2 metre 51 santimetre boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Sultan Kösen, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in makamında ziyaret etti. Ziyarette Başbakanın ev sözünü hatırlatan Sultan Kösen, "Bir Mardinli olarak dünyanın her yerine davet edilip, aslında Türkiye’yi dünyaya tanıtıyoruz. Ancak gelin görün ki evimizi sokacağımız bir evimiz yok. Ben normal evlere, arabalara sığamıyorum. Çok zorluk çekiyorum. Başbakanımızın ev sözü vardı, bugün onu Sayın Valimize hatırlatmaya geldim. Ayrıca köyde oturduğum için yabancı dil öğrenemiyorum" dedi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 4 Ocak 2015 tarihinde Mardin’i ziyaret edeceğini ve en kötü ihtimalin valilik binasında bir görüşme ayarlayacağını ve sözü Başbakanın ağzından deklare edeceklerini söyledi.

Vali Taşkesen, "Tabi yapılacak ev normal bir daire olmayacak, boyuna uygun müstakil bir ev düşünüyorum" diye konuştu.