İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, beraberindeki 18 kişilik ekiple Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çeşitli etkinliklere katıldı.

Kızıltepe Belediyesine danışman olarak atanan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, beraberindeki heyetle belediye binasını ziyaret etti. Doğan ve Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş burada basın toplantısı düzenledi.

İzmit Belediyesi iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanındaki çorba çeşmesinin açılışına katılan Başkan Doğan, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş ile birlikte çorba çeşmesinin açılışını yaptı. Açılıştan sonra esnafı ziyaret eden Doğan’a vatandaşlar ilgi gösterdi. Daha sonra İnkılap ilkokulu ile Mehmet Emin Değer İlkokulu’nda çocuklara dergi dağıttı, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç’ı ziyaret etti. Belediye bünyesindeki Hamıneli kadın merkezinde çocuklar için acılan cep sinemasının açılışını yapan Doğan, yol refüjü çalışmalarını yerinde inceleyerek burada ağaç dikti ve ardından Kızıltepe Devlet Hastanesinde yeni doğan servisi ve çocuk servisini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan, Kaymakam Ahmet Odabaş, şunları kaydetti:

“Belediye başkan vekili olarak atanmasının ardından İzmit belediyesinin kardeş belediye olarak belirlendi. Belediye başkan vekilliğini laikiyle yürütmeye çalışıyoruz. Bu işi yaparken en büyük desteği İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’dan alıyoruz. İzmit belediyesinin sosyal belediyecilik noktasındaki hizmetlerinden tecrübelerinden son derece faydalandık. 20 yıla aşkındır ne yazık ki belediyecilik namına yapılan hizmetlerin o kadar az olduğunu görüyoruz ki Kızıltepe’de arkadaşlarımız ne yapılması gerekir ne gibi hizmetler isteyebileceklerini yerinde görsün istedik. Onun için 90 tane muhtarımızı İzmit’e gönderdik. İzmit Belediye Başkanımız sayın nevzat Doğan, İzmit Belediyesine İzmit halkına sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bize verdikleri maddi destekler var ama özellikle verdikleri manevi destekler memleketin birliği bütünlüğü için yaptığımız çalışmalarda katkılarından dolayı kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise şunları söyledi:

“Kızıltepe’ye büyük bir heyecanla geldik. Gece gündüz Kızıltepe’deki vatandaşımızın sıkıntılarını gidermek için derdini dert eden insanlar belediye yönetiminde var. Ta İzmit’ten buradaki çalışmaları takip ediyoruz. Kızıltepe’deki vatandaşımızdan bir ricamız var bize dia etsinler. Biraz sabredin. Allah’ın izni ile bereketi gelecek. Kızıltepeli halkımızdan isteğimiz dua etsinler bize güvensinler destek olsunlar. Onlara biz daha huzurlu daha mutlu daha huzurlu güzel bir Kızıltepe’yi hazırlayacağız. Bölgedeki misafirperverlikten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Büyük bir heyecan içinde buraya geldik. Hazırlıklar yaptık bazı çalışmalar başlattık ama her şeyden önce buraya gelirken İzmit’imizin sevgisini getirdik. Ankara’da hükümetimiz başta Cumhurbaşkanımız başbakanımız inanın Kızıltepe’nin Mardin’in ve benzeri bütün şehirlerin daha güzel olması sizlerin daha iyi şartlarda yaşamanız için bu görevi bize verdi. Biz yüzlerce yıldır hep kardeşçe omuz omuza sevinçte kederde birlikte yaşamış insanlarız. Biz siz yok hepimiziz. Artık eskileri unutalım geçti gitti her yönüyle devletimiz her yönüyle belediyemiz Kızıltepe’mizdedir Mardin’imizdedir her yerimizdedir. Bizim ayrımız gayrımız yok o oyunları yırtık attık o işler bitti gitti artık devletimiz milletimiz bir bütün alemde tüm Müslüman alemi içinde inancımızın Allah’ın emrinin ışığında bu birliğimiz devam edecek. Bunun hiç kimsenin gücü yetmez bu sevgiyi kim engelleyebilir. İnşallah 16 nisandan sonra hizmetler daha da hızlanacak. Daha da güzel hizmetler yapacağız. ”

Başkan Doğan, Kızıltepe ilçesindeki programın ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Mustafa Yaman ziyaret etmek için Mardin’e gitti.