Mardin’in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kızıltepe Engellilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Ermiş ve beraberindekiler, Dernek Başkanı Türkan Yılmaz’a çiçek vererek günlerini kutladı. Engellilerle birlikte fidan dikecek olan Kaymakam Ermiş, yoğun yağış nedeni ile programı erteledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymamı Erdoğan Turan Ermiş, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Her insan potansiyel bir engelli adayıdır. Bunun bilincinde olmak lazım ve engellileri sadece bu günde hatırlamamak lazım bizler sürekli engellilerin yanında olmaya çalışıyoruz. İlçemizde basketbol engelli takımı var destek olmaya çalışıyoruz diğer sıkıntılarla alakalı bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Bu günde kendilerini ziyaret ettik. Günlerini kutladık. Ayrıca Kızıltepe Belediyesi engellilerle beraber burada bir ağaç dikimi yeşillendirme projesi vardı. Engelli çocuklarımız, kardeşlerimiz de vardı. Yağmur nedeniyle ağaç dikme programını erteledik. Ben bütün engellilerimizin engelliler gününü kutluyorum. Tedbirli olmak lazım her şeyden önce engelli olmamak için bunun bilincinde olmak ve engellilerin engelsiz bir yaşama sahip olması için başta idareciler olarak. Bütün imkanları seferber edip onların engellerini ortadan kaldırma noktasında onlara gerekli yardımı yapmamız lazım" dedi.

Dernek Başkanı Yılmaz ise ziyaretlerinden dolayı Kaymakam Ermiş’e teşekkür etti.