Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Ayhan Yücesoy Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret ederek kursta yapılan aşure etkinliğine katıldı.

Yenişehir Mahallesi’nde Mardin Müftülüğü’ne bağlı eğitim faaliyeti gösteren Ayhan Yücesoy Kur’an Kursu öğretmen ve öğrencileri Muharrem ayının 10. günü dolayısıyla aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Vali Eşi Betül Taşkesen, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Kur’an Kursu öğretmenleri, bayan vaizler ve öğrenciler katıldı. Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Vali Taşkesen ve eşi sınıflarda Kur’an öğrenen bayanlarla Muharrem ve aşura hakkında sohbette bulundu. Kur’an öğrenmeye çalışan engelliler ise ziyarette bulunanları kendilerine hayran bıraktı. Vali ve kendisi de bir öğretmen olan eşi Betül Taşkesen öğrencilerin bu gayretlerini takdirle karşıladı.

Vali Taşkesen ziyarette bir daha Kerbelaların yaşanmaması, şu anda yeryüzünde Müslümanların yaşadığı zulüm, baskı ve ölümlerin de bir an önce son bulması için Kur’an- Kerim öğrenen kadınlardan dua etmelerini istedi. Uzun süre Kur’an kursunda kalan Vali Taşkesen ve beraberindeki heyet daha sonra Artuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçti.