Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ilk mısır hasadı Çağıl köyünde başladı.

Tarla sahibi Hacı Şerif Karahan’ın yanı sıra Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan mısır hasadında hazır bulundu. Hasat sırasında Kaymakam Ermiş, biçerdöveri kullanarak mısırı hasadını gerçekleştirdi. Burada bir açıklama yapan Kaymakam Ermiş, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Çağıl köyüne geldiklerini söyledi. Bugün ilk mısır hasadının başladığını ifade eden Ermiş, "Malumunuz Kızıltepe toprakları verimlidir. İkinci ürün bu, mercimeğin ardından mısır ekilmişti. Bugünde mısır hasadına başlandı. Anız yakılmadan mercimeğin ardından mısır ekildi. Verim de gayet iyi. Bölgemiz, ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kızıltepe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan ise, "Anıza ekilen mısırdan çok iyi verim alacağımızı düşünüyoruz. Dekar başına bin 300-bin 350 civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bunu herkese öneriyoruz mutlaka anıza ekim yapılmasını öneriyoruz. Hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de maddiyat olarak cebimizde kar olarak kalıyor. Kızıltepe’de şu anda 450 bin dekar alanda mısır ekimi yapıldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Tarla sahibi hacı Şerif Karahan da, "Tarlayı sürmeden sadece mibzerle mısırı ektik. Daha önce böyle bir şey yapılmamış. Daha tasarruflu daha kaliteli, bir de damla sulama yapıyoruz. Alınan üründen çok memnunuz. Verimi de yüksek, Allah’a şükür çiftçilere de tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.