Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü personeline olası bir yangın sırasında neler yapılması gerektiği konusunda itfaiye ekipleri tarafından hem teorik, hem de pratik eğitim verildi. Eğitim çalışmasına İl Müdürlüğü’nün yanı sıra ilçelerdeki personel de katıldı.

İş sağlığı ve güvenliği konularına büyük önem veren DEDAŞ, olası bir kazaya karşın iş güvenliği prensiplerine uygun çalışma düzeni kurarak, ‘Acil Durum Eylem Planı’ çerçevesinde çalışanlarına yangın eğitimi verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan gelen İtfaiye Eğitim Amiri Orhan Sarı tarafından verilen eğitimde, çıkması muhtemel bir yangın esnasında neler yapılması gerektiği önce teorik olarak detaylarıyla anlatıldı. DEDAŞ İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ramazan Özer tarafından organize edilen eğitim çalışması sırasında, DEDAŞ Mardin il müdürlüğü personelinin yanı sıra ilçelerden de gelen DEDAŞ personeline yangına müdahale, yangından korunma ve zarar görmeden iş yerinin en kısa sürede nasıl boşaltılacağı konusu slaytlar eşliğinde anlatıldı.

Pratik eğitimin ardından yanığın söndürme konusunda uygulamalı eğitime geçildi. Kurum bahçesinde yapılan pratik eğitim çalışmasında ise katılımcılar, çıkan bir yangına nasıl müdahale edileceğini uygulayarak öğrendi. İtfaiye görevlileri tarafından kontrollü olarak yakılan ateş, eğitim gören DEDAŞ personeli tarafından yangın tüpleri ile başarı ile söndürüldü.

DEDAŞ personeline bu türdeki eğitimlerin, iş sağlığı ve güvenliği çerçevesinde verilmesine önümüzdeki süreçte de devam edileceği bildirildi.