Mardin Valiliği ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik Protokolü imzalandı.

Mardin Valiliği ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı arasında bir yıl geçerli olmak üzere cezası bir yıldan az olan mahkumların kamu kurumlarında çalışması için Mardin Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı makamında protokol imzalandı. Bir yıl geçerli olacak protokol kapsamında bin 500’e civarında erkek-kadın ve çocukların faydalanacağı bekleniliyor. İmza töreni sonrası konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, "Aramıza dönen, ceza almış mahkumların yararlı hizmetler vererek, topluma adapte olacaklarına inanıyorum. Mahkumların topluma adapte ve entegrasyonuna kurumlarımızda çalıştırarak sağlayacağız" dedi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ise, adliyelerin çekinilmesi, uzak durulması gereken yerler olmadığını defalarca dile getirdiklerini kaydederek, "Malumunuz suç işleyenler de vatandaşımızdır. Onlar da suç işlemeden önce kendi alanlarında yaşadığı gibi suç işledikten ve cezalarını çektikten sonra aramıza döneceklerdir. Bizim aramızda bizler gibi yaşamaya devam edeceklerdir. İşte bu süreçte ceza verildikten sonra cezanın infaz aşamasında bu kader mahkumu dediğimiz veya mevzuatın elverdiği suçları işleyen veya cezası bulunanların tekrar topluma kazandırılması amacıyla mevzuatımızın denetimli serbestlik birimi faaliyete geçirilmiştir" diye konuştu.

Suç işleyen mahkumların özellikle cezasının beli bir kısmını kamu kurumlarında çalışarak, toplumun içerisinde vakit geçirerek cezasını infaz etmesi düzenlemesinin getirildiği hatırlatan Özel, "Bu kapsamda denetimli serbestlik birimi görev ifa etmektedir. Bunun için Valim ile arz ettiğimiz üzere Mardin Valiliğinin tüm kamu kurumlarında bizim denetimli serbestlik biriminin topluma faydalı olacağı değerlendirilen mahkumların, Mardin Valiliği’nin uygun gördüğü yerlerde belli sürelerde kamu yararına çalıştırılması yükümlülüğü yerine getirilmesi amacıyla bir protokol imzalamaya karar verdik. Sayın valimiz sağ olsun davetimize icabet ettiler kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir yıllık bir protokol ama herhangi bir aksilik olmadığı takdirde devam edecek bir protokol. Bu protokol topluma kazandırılması sürecinde suç işleyen vatandaşlarımızın bir şekilde topluma entegre edileceğini düşünüyorum" dedi.