Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu İlçe Belediyesi zabıta ekipleri şehirde dilenci ve seyyar satıcılara yönelik operasyon yaptı. Zabıta ekipleri tarafından yapılan operasyonda 20 dilenci yakalandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu İlçe Belediyesi zabıta ekileri kolay yoldan para kazanmak için vatandaşlara duygu sömürüsü yapan dilencilere geçit vermiyor. Dilenciler yapılan operasyonlarla yakalanırken, öte yandan sağlıksız bir şekilde halkın sağlığını tehlikeye sokacak seyyar satılan gıda ürünleri için de denetimler sürüyor. Mardin’e dış illerden geldikleri tespit edilen ve hastane, market önleri, parklarda, trafik ışıklarında vatandaşları rahatsız eden dilenciler gerçekleştiren zabıta çalışması ile toplandı. Kabahatler kanuna göre 20 dilenciye işlem yapılırken dilencilerin üzerinden toplam 120 TL para çıktı.

Zabıta ekipleri Mardin’de vatandaşların duygularını sömüren özellikle çocukları ön plana getirilerek kolay yoldan para kazanan dilenciler ve halk sağlığını tehdit edecek şekilde açık satılan gıda ürünleri için seyyar satıcılara yönelik de denetimlerini sürdürüyor.