Türkiye’nin en kapsamlı AB Projesi olan ‘Mardin’de Gastronomi Mesleğinin Geliştirilmesi Projesi’nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye’nin en kapsamlı gastronomi ve mutfak sanatları eğitim projesi olarak kabul görülen ‘Mardin’de Gastronomi Mesleğinin Geliştirilmesi Projesi’nin ilk bilgilendirme toplantısı Mardin Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saat 14.30’da başlayan toplantıya Mardin’deki tüm otel, restoran ve kafe yöneticileriyle aşçıları katıldı. Toplantıda projeyi tanıtan Proje Koordinatörü Süleyman Engin, gastronominin yiyeceklerle ve içeceklerin ilişkisini inceleyen bir bilim dalı olduğunu söyledi. Mardin’de Gastronomi Mesleğinin Geliştirilmesi Projesi’nin Mardin Halk Eğitim Merkezi adına hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının sözleşme makamı olan bir AB projesi olduğunu hatırlatan Engin, projenin geçen ay başladığını ve bir yıl süreceğini kaydetti. Toplantının amacına değinen Engin, “Biz, projeyi hayata geçiriyoruz, tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Biz burada sizlerin fikirlerini de almak istiyoruz. Sizlerin isteklerinizi göz önünde bulundurarak projeye devam edeceğiz" dedi.

Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Dağ ise Mardin’in zengin bir mutfağa sahip olduğunu dile getirerek, “Hedefimiz, zengin ve kültürel mozaiğine sahip Mardin mutfağının tanıtılmasına katkı sunmak ve sektörde çalışan arkadaşlarımızın kaliteli bir eğitim sürecinden geçirmektir” diye konuştu.