Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinin de ilk şartının Allah’ın rızası olması gerektiğini söyledi.

Umre kayıtlarının başladığı şu günlerde “Umrenin fazileti ve önemi” hakkında açıklamalarda bulunan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinin de ilk şartının Allah’ın rızası olması gerektiğini belirtti. Farz olan Hac ibadetinden başka, Kabe’yi ziyaretle ilgili ibadetlerden birinin de Umre olduğunu dile getiren Müftü Coşkun, “Umre, ihrama girerek tavaf ve yapmak, sonra da tıraş olup ihramdan çıkmaktan ibarettir. Umre ibadetini kendi adımıza gerçekleştirebileceğimiz gibi yaşayıp ta Umre’ye güç yetiremeyen veya vefat etmiş olan anne ve babamız içinde gerçekleştirebiliriz. Sevgili Peygamberimize bir sahabe, ‘Babam çok yaşlıdır. Ne hac, ne umre yapabilir, ne de sefere çıkabilir. Ne emir buyurursunuz?’ dedi. Hz. Peygamber de (SAV) ‘O halde babanın yerine sen haccet ve umre yap’ buyurdu” diye konuştu.

"YOLCULUĞA ÇIKMADAN ÖNCE KALBİMİZİ UMRE İBADETİNE YOĞUNLAŞTIRMALIYIZ"

Umre ibadetinin Hac’dan farklı olarak daha geniş bir zaman diliminde yapılan bir ibadet olduğunu söyleyen Coşkun, “Günümüzde Hacca gitmek isteyenlerin fazla, kontenjanların ise sınırlı olması sebebiyle kutsal mekanları ziyaret etmek isteyenler için umre çok önemli bir fırsattır. Bu sebeple bu yolculuğa çıkmadan önce niyetimizi ve kalbimizi Umre ibadetine yoğunlaştırmalıyız” dedi.

İBADET AŞKI İLE KUTLU İKLİME YOLCULUK

Müftü Coşkun, “Umre yolculuğu, maddi ve manevi hayatımızı yeniden gözden geçirmek, mukaddes mekanları ziyaret etmek gibi daha birçok fazilet sunmaktadır. Kutsal topraklara hiç gitmemiş olanlar, Umre yolculuğu ile cüzi bir fiyatla Kâbe’de tavaf yapma, Sevgili Peygamberimizi ziyaret etme imkanını elde edebilirler. ‘İbadet Aşkı ile Kutlu İklime Yolculuk’ parolasıyla hacılarımız ve umrecilerimiz ile alakalı yapılması gereken her şeyi emanet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmenin gayreti içerisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı, uygulanan kotayı da göz önünde bulundurarak imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmaktadır. Eğitim ve İrşat, Sağlık ve Yemek, Servis Gezi ve İntikal Hizmetlerini her geçen gün iyileştiren Başkanlığımız, vatandaşlarımızın kutsal topraklarda geçirilen süreyi en iyi şekilde değerlendirebilmelerini temin etmek amacıyla alanlarında yetkin ve yetenekli personellerimizi görevlendirmektedir” ifadelerini kullandı.