Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla Mardin’e sığınan Suriyeli 500 aileye gıda kolisi ve bin aileye de battaniye yardımında bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’e sığınan Suriyeli ailelerin sayısı her geçen artıyor. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere bir yardım da Mardin Valiliği’nden geldi. Mardin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığıyla Mardin’e sığınan Suriyeli 500 aileye gıda kolisi ve bin aileye battaniye dağıttı. Yardımların dağıtımına katılan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, isteyen aileleri çadır kentlere götürebileceklerini ve tüm ihtiyaçların çadır kentlerde karşılanacağını söyledi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Suriye’den Mardin’e gelen misafirlere 500 adet gıda kolisi ve bin adet battaniyenin dağıtıldığını belirten Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Saymanı Lütfü Günlüoğlu, ancak yardımların yetersiz olduğunu söyledi. İş adamlarına ve hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Günlüoğlu, "Şuan kaydı bizde bulunan bin 800 aile var ve bu sayı gittikçe artıyor. Yapılan yardımlar yetersizdir, iş adamlarımız buraya bir el atsınlar. İlimize sığınan Suriyeli aileler çok sor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar" dedi.