Mardin’de valilik ve belediye tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda Ramazan çadırı kurulacak. Çadır, vatandaşlara yemek verilmesinin yanı sıra çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ramazan ayı için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Yaman, “İlimiz artık eski görkemli günlerine çalışmalarımızla ulaştı. Kardeşlik ve huzurun hakim olduğu ilimizde her anlamıyla olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Bu güzel hava sayesinde turizm konusunda da beklentilerimizin çok üzerinde rakamlara ulaştık. Şimdi bu havayı Ramazan ayı içinde de devam ettireceğiz. Şehrimizde ilk defa 30 gün boyunca dolu dolu Ramazan ayını yaşayacağız” dedi.

“Ramazan ayı birlik beraberlik ayıdır”

Mardinli vatandaşları kurulacak iftar sofralarına davet eden Yaman, “Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ramazan ayı maneviyatı da en doruklarda yaşadığımız bir aydır. Ramazan ayı aynı zamanda birlik ve beraberliğin, birbirimizi anlamanın çağrıştırıldığı ulvi bir aydır. İşte bizler bu bilinçle Mardin’imizin özlediği bir Ramazan ayı geçireceğiz. Her gün gencinden yaşlısına, yoksulundan zenginine kadar her yaş diliminden ve her kesimden binlerce hemşerimizle hep birlikte ellerimizi aynı sofrada olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu nedenle Mardin halkımızı bu güzel havayı solumaya davet ediyoruz” diye konuştu.