Mardin’in Mazıdağı ilçesinde arı yetiştiriciliği kursu açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile Yetkinler Mahallesi’nde açılan 80 saatlik arı yetiştiriciliği kursunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli veteriner hekim Mehmet Elibol tarafından 35 kursiyere ders verileceği belirtildi.

Konu İle İlgili bir açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Fırat Çelik, açılan ve devam eden bu tür kursların üretici ile çiftçileri bilinçlendirmenin yanı sıra daha modern tekniklerin kullanılmasının yararlar sağlayacağını söyledi. Kaymakam Çelik, "Ayrıca birim başına elde edilen ürün miktarının artırılmasını sağlamaya yönelik olarak da bu tür faaliyetlerin büyük önem arz ettiğini, emeği geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne ve kursiyerlere teşekkür ederim" dedi.

Veteriner hekim Mehmet Elibol ise, Yetkinler Mahallesi’nde modern arıcılığın geliştirilmesi, kovan başı bal veriminin artırılması, verimli gezginci arıcılığın yapılmasının, arıcılık ürünlerinin sadece bal olmayıp diğer arı ürünlerinin de üretiminin yapılması gerektiğini vurguladı.

Kurslara katılan çiftçiler, bu tür faaliyetlerin kendileri içi çok önemli olduğunu bu sayede daha bilinçli daha kaliteli ve modern yöntemler ile yetiştiricilik yapabileceklerini söyledi. Kursiyerler, desteklerinden dolayı başta İlçe Kaymakamı Fırat Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.