Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Secde Derneği tarafından, ‘İslami şahsiyet ve akademik başarı’ konulu konferans düzenlendi.

Kocatepe Ortaokulu konferans salonunda Secde Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği konferansa Secde-Der Başkan Abdurrahim Kaplan, Eğitim Bir-Sen Midyat temsilcisi Abdulkadir Altay, dernek üyeleri, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen-öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. Abdurrahim Kaplan, konferans öncesi yaptığı konuşmasında, "Bizler, imam hatip camiası olarak 28 Şubat döneminde yaşadığımız sıkıntılardan sonra bu güzel günlere eriştiğimiz için ayrıca rabbimize şükretmemiz gerektiğini bilmemiz gerekir. Ümmet olarak zor bir dönemden geçtiklerini belirten Kaplan, şöyle devam etti:

"Evet, Müslümanlar olarak bugün zor durumda olabiliriz. Zulme, haksızlığa maruz kalmış olabiliriz. Müslüman olduğunu iddia eden Esed, Sisi, gibi zalimler tarafından Müslümanlar katledilip yerlerinden yurtlarından hürriyetlerinden mahrum ediliyor olabilir. İslam coğrafyası barbar Avrupa ve Amerika halkı tarafından birbirine düşürülmüş, Kudüs Siyonist İsrail tarafından kuşatılmış, Müslümanlar birbirini öldürmekle meşgul olmuş, bütün sermayelerini enerjilerini birbirine karşı kullanır duruma gelmiş bir durumda olabilir ki öyledir. Ancak bu ve benzeri sebeplerden dolayı Müslümanlar olarak hem Hz. Peygamber’e (sav) nazil olan Kur’an’dan, hem de onun sünnetinden ve fen bilimlerinden, teknolojiden, tıptan, astronomiden uzaklaşmış olduk. Yani anlayacağınız üzere bizler ümmet olarak hem dünyamızı hem de ahiretimizi tehlikeye düşürmüş bir durumdayız. Ancak Biz asla ümitsizliğe düşmeyeceğiz, zalimlere asla boyun eğmeyeceğiz, yardımımızı Allah’tan isteyeceğiz.”

Daha sonra konuşan, Artuklu Üniversitesi’nden eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Akın, "Biz imam hatiplerin gerçek ruhunun, gerçek misyonunun bu ruh olduğuna inanıyoruz. Medeniyetin bir boyutunda İslam medeniyeti, bir boyutunda batı medeniyeti var. İslam medeniyetinin içerisinde alt kültürlerin farklılıkların çatışmasına dönük de bir gayret görüyorum. Bunun da önünde geçecek olan sizlersiniz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konferans sona erdi.