İsrail güvenlik güçleri tarafından Mescid-i Aksa’ya yönelik yapılan saldırılar Mardin’in Midyat ilçesinde protesto edildi.

Midyat sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çağrı üzerine Yenimahalle Cumhuriyet Bulvarı Atatürk Anıtı Parkı’nda toplanarak basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Müslümanların ilk kıblesi ve üç kutsal mabetten biri olan Mescid-i Aksa, Siyonist İsrail askerlerince işgal edildiğini, bu işgale karşı direnen Filistinli kardeşlerimizden onlarcası İsrail askerinin saldırıları neticesinde yaralandığını söyledi. Altay, "İşgalci Siyonist İsrail, ABD ve haçlı zihniyeti taşıyan batı ile birlikte İslam dünyası içine fitne koyarak, dikkatleri Irak ve Suriye’deki çatışmalara çektiği sırada önce Gazze’yi bir ayı aşkın süre boyunca bombalamıştı. Şimdide kutsal mescidimiz işgalci İsrailliler tarafından çiğnenmektedir. Buna karşı direnen onurlu Filistin halkı, İsrail tarafından mermiler, bombalar ve gazlarla katledilmeye çalışılmaktadır. 1948 den beri sürdürdükleri işgal ve soykırımlarına devam etmektedirler. Mescid-İ Aksa özgür Olsun. Orada çiğnenen sadece Mescid-i Aksa’nın halıları değildir. Bir buçuk milyar Müslüman’ın yani hepimizin izzeti ve şerefidir" dedi.

Altay, dünyanın şımarık ve zalim çocuğu İsraillin, Filistin halkına uyguladığı izolasyon, Müslümanlara ait topraklarda yeni yerleşim yerleri açma, Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatma ve haksız tutuklamaları gibi bu sınır tanımaz eylemleri dinler arası bir savaşa sebep olacağı gibi çok kan dökülmesine de sebep olacağını söyledi. Buradan tüm dünya Müslümanlarına Filistin’deki halkın başlattığı üçüncü intifada destek olamaya çağırdıklarını belirten Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yine tüm Müslümanları ve Davos’ta İsrail başkanına ’one minute’ diyerek İslam dünyasında kahramanlaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu hükümetini İsrail’le her türlü diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkilerini kesmeye çağırıyoruz. Hiç değilse İsveç ve Güney Amerika ülkeleri gibi Türkiye’nin de Filistin devletini resmen tanımaya davet ediyoruz. Tüm kardeşlerimizi İsrail’e destek veren şirketlerin mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. Filistin’de yaşanan vahşet ve zulmün son bulacağı, Özgür Filistin’in kurulacağı ve Mescid-i Aksa’da özgürce namaz kılacağımız günlerin yakın olduğu inanç ve duasıyla kamuoyunu hassasiyete davet ediyoruz" diye konuştu.

Protesto sırasında polis güvenlik önlemleri alırken grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.