Mardin’in Midyat ilçesi Şenköy Mahallesi’nde, doğuştan engelli olan 1.5 yaşındaki Yusuf’un ailesi, çocuklarının iyileşmesi için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Şenköy Mahallesi’nde ikamet eden Hikmet ve Rabia Esen çiftinin 9 çocuğunun en küçüğü olan 1,5 yaşındaki Yusuf, engelli doğdu. Korucu olan baba Hikmet Esen, 950 liralık maaşı ile çocuklarını okutup, minik Yusuf’un tedavisini yaptıramadığını söyledi.

Evin büyük kızı Ayşe, kardeşinin engelli doğduğunu ve tedavisini gerçekleştiremediklerini söyledi. Ayşe Esen, "Kardeşim Yusuf yürüyemiyor. Doktorlar, yürümesinin mümkün olduğunu, fakat bunun için İstanbul’da tedavisi olması gerektiğini söyledi. Kardeşimin yürümesi için gerekli olan tedaviyi yapmak istedik, ama babamın işi olmadığı için bu tedaviyi gerçekleştiremiyoruz. Hayırsever vatandaşlardan yardım istiyorum, kardeşim bir an önce sağlığına kavuşsun. Babamın bu maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz, çok sıkıntı içerisindeyiz. Bu maaşla nasıl geçinilir. Babamın yeşil kartı ile sağlık güvencesine sahibiz. Kardeşimin tedavisi Midyat’ta yapılamıyor. Protez takılacak deniyor, 15 yaşında da tekrar operasyon yapılacakmış eksik kemiği var. Dicle Üniversitesi’ne götürdük, ayağının kesileceğini söylediler. Tedavisi var iken kesilmesini istemiyoruz. Hayırseverlerden destek bekliyoruz" dedi.