Mardin’in Midyat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürü Abdurrahim Güneş, kamu müdürlerine yönelik düzenlenen bir seminerde 6652 sayılı ‘torba’ kanun hakkında bilgilendirme yaptı.

Midyat SGK Müdürü Abduurahim Güneş, Hükümet Konağı Toplantı Salonu’nda kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. SGK Müdürü Güneş, “Kurumumuz bazı alacaklarını yeniden yapılandırılarak peşin veya taksitler halinde ödenmesine imkan sağlanmıştır. Yeni yapılandırmanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yüzlerce kişinin başvurmasını bekliyoruz” dedi.

Düzenlenen toplantıda, çalışanlarının ücret, izin, kıdem tazminatı ve toplu iş sözleşmelerini de içeren kanun hakkında önemli bilgiler veren Güneş, daha sonra yeni kanunun getirdiği hakları anlattı. Yaklaşık 90 dakika süren seminerde çalışma süreleri, çalışma koşulları, iş güvencesi, yıllık izin, kıdem tazminatı gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Güneş, yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamaları konusunda uyardı.