Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’e yerleşen Suriyeli ailelere 3 yıldır çeşitli yardımlarda bulunan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu’nun Sözcüsü Lütfü Günlüoğlu, "Kışın çok soğuk ve bu ailelerin yakacak bir şeyleri yok. Herkesin yardımını bekliyoruz" dedi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak Mardin’e gelen ve kamp dışında kalan Suriyeliler, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığı ile hayata tutunmaya çalışıyor. Gıda, battaniye, ilaç ve nakdi yardımların yapıldığı platformdan destek alan Suriyeliler, kendilerine sunulan yardımlardan çok mutlu olduklarını belirtmesine rağmen, savaşın biran önce bitmesini temenni ediyor.

2 BİNE YAKIN KAYITLI VAR

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Sözcüsü Lütfü Günlüoğlu, 3 yıl önce kurulan platformda 7 gönüllü ile kamplar dışında kalan Suriyeli ailelere yardımlarda bulunduklarını söyledi. Hem vatandaşlardan topladıkları yardımları hem de çeşitli kurumlar ve dernekler ile yardım kuruluşları aracılığı işle yardımların toplandığını kaydeden Günlüoğlu, şu anda 2 bine yakın ailenin kayıtta bulunduğunu ifade etti.

"DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUZ"

Yeni yılda Mardin dışına da el atmaya çalışacaklarını kaydeden Günlüoğlu, "Yeni yılda inşallah biz Mardin’in dışına da el atmaya çalışacağız. Şu anda özellikle gıda yardımı yapıyoruz. Battaniye yardımı yapıyoruz. Elbise yardımı yapıyoruz. Vatandaşlardan kullanılan eşyaların toplayıp onlara ulaştırıyoruz. Zaman zaman nakdi yardımlarda bulunuyoruz. İlaçları almaları için imkanlar ölçüsünde yardım yapıyoruz. En önemli si de onlara danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Yol yordam bilmiyorlar. Dilekçe yazmasını bilmiyor. Herkesle irtibatlarını kurmaya çalışıyoruz" dedi.

"GELEN YARDIMLAR YETERSİZ"

Kışın gelmesiyle hava şartlarını zorlaştığını, herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini kaydeden Günlüoğlu, "Şuan bize gelen yardımların yeterli olduğun söylemek mümkün değil. Bizde kayıtlı en az 2 bin aile var. Dağıtılan battaniye ve erzakın yetmesi mümkün değil. Ama birçok ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kış geliyor. Kışın zor geçeceğe benziyor. Kar yağışları başladı. İnsanlarımızdan ve hayırseverlerden ricamız; mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışsınlar. Aksi takdirde bu insanlar gerçekten perişan olacak. Kışın çok soğuk ve yakacak bir şeyleri yok. Herkesin yardımını bekliyoruz" diye konuştu.

"SAVAŞIN BİTMESİ İÇİN DUA EDİYORUZ"

Suriye’deki iç savaştan dolayı bir buçuk yıl önde Rojava bölgesinden geldiğini belirten Beşir Selman, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu’nun kendilerine yardımlarda bulunduğunu, ancak tam anlamıyla ihtiyaçlarının karşılamadığını söyledi. Beşir Selman, "Ben 9 kişilik bir aileyim. Burada ev kiraları çok yüksek ve iş bulamıyoruz. İşimiz çok zor. Biz iş istiyoruz. Elimizden bu savaşın bitmesi için dua etmekten başka bir şey gelmiyor" şeklinde konuştu.