Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP), Mardin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bir otelde düzenlenen TUYUP toplantısında konuşan Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, 6-7 Ekim olaylarının turizmi olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Turizm’in çok kırılgan olduğunu ve Turizmde sosyal medyanın da etkili olduğunu dile getiren Ersöz, bu konuda atılacak adımlarda sosyal medyaya da yer verilmesi gerektiğine inandığını kaydetti. Ersöz, "Biz demokratik hakların her zaman da ve her zeminde sonuna kadar konuşulmasından yanayız. Demokratik haklar kullanılırken şiddete meyil edecek herhangi bir şeyde müsamaha biz göstersek de sektörden faydalanan yani müşterisi buna müsamaha göstermediği de ortadadır" dedi.

"MARDİN’DE DE EYLEMLERİN YAPILMASI GEREKİYORDU"

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, 6-7 Ekim’de başlayan protesto ve Kobani’ye sahip çıkma duygusuyla Türkiye’nin her yerinde eylemler yapıldığını söyledi. Türk, "Elbette Mardin’de eylem yapılırdı ve yapılması da gerekiyordu. Ama biz başından beridir biz esnafımızın ve halkımızın zarar görmeyeceği bir düzeyde olması gerekir. Ancak maalesef bazen toplumsal olaylarda kontrol etmekte herkes zorlanıyor. Bu konuda zaman zaman esnafımızı da rahatsız eden görüntüler ortaya çıkıyor. Umarın Turizm kenti olan Mardin’i yalnızlaştırmayız" diye konuştu.

PROJE UZMANLARI KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda Mardin ve Şırnak, otel, restoran ve ilgili turizm sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda proje uzmanları Fulya Süzmen ve Baver Alyakut, turizmde farkındalık yaratma, turizm sektöründe iş gücü piyasası analizi, eğitim kurumlarını bilgilendirme, yeşil yıldız uygulamasını geliştirme ve genişletme ve online bilgi bankası konularında bilgi verdi.

Projenin 30 ay boyunca devam edeceğini açıklayan proje uzmanı Fulya Süzmen, Mardin’den sonrada Van, Kastamonu, Samsun ve Gaziantep gibi illerde de bilgilendirme toplantılarının yapılacağını belirtti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mali katkısıyla hayata geçirilen projenin sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu belirten Süzmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen projenin toplam bütçesi 7,5 milyon Avro olduğunu sözlerine ekledi.