Mardin Defterdarı Zafer Güler, Torba Yasası kapsamında mükelleflere borçlarının yeniden yapılandırılması için tanınan sürenin bir ay daha uzatıldığını açıkladı.

Mardin Defterdarı Zafer Güler, Torba Yasası kapsamında mükelleflere borçlarının yeniden yapılandırmada başvuru ve ödeme tarihlerinin yoğun talep üzerine sürenin bir ay daha uzatıldığını söyledi. Bazı alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamı’nda Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, mükelleflerin yoğun ilgisi ve istenilen verimin alındığını belirten Güler, öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri ile 79’uncu maddeden yararlanmak için başvuru süresi uzatıldığını kaydetti.

1 Aralık 2014’e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin bir ay uzatıldığını aktaran Güler, "Borçlarını yapılandırarak ödemek isteyen borçluların ileri tarihlerde zor duruma düşmemeleri için 31 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları vergi dairelerine yazılı olarak veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden başvurmaları kendi menfaatleri gereğidir" dedi.