AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin, bu ülkede oynanmış en büyük oyunlardan biri olduğunu belirterek, "Dünya lideri Erdoğan, o gün çok güzel bir dik duruş sergileyerek bu milletin de dualarıyla o tehlikeyi bertaraf etti" dedi.

Taşpınar, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti kurulduktan sonra söylediği, ’Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sözünü hatırlatarak, "Gördüğünüz gibi artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Bugüne kadar partimize ve yöneticilerine nice engellemeler çıkarmaya çalıştılar, önüne ne tuzaklar kurdular. Cezaevine koydular, belediye başkanlığından aldılar. Ancak millet O’nu, en yüksek makam olan Cumhurbaşkanlığı’na getirdi. Türkiye’de ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçti. Her türlü engellemelere rağmen liderimiz bugün Cumhurbaşkanı oldu" diye konuştu.

Yıllarca bu ülkede demokrasi oyununun oynandığını, demokrasi sonucu oluşan Meclisin dar alanda görev yapmaya zorlandığını savunan Taşpınar, "Ülke yıllarca Meclis dışından cüppeliler ve rütbeliler tarafından yönetildi. Bu yönetim biçiminin sonu AK Parti iktidarı ile geldi" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 17-25 Aralık tarihlerinde ülkede büyük bir oyunun tezgahlandığını anımsatan Taşpınar, şöyle devam etti:

"Önceden hazırlıklar yapılmış, iddianameler yazılmış, savcılar çalışmış, polisler çalışmış, bir araya gelmişler ve nihai hedefte Türkiye ile Başbakan olmak üzere bir plan hazırlanmış. İşte o dönemde arkalarına da siyonist İsrail ve Amerika’yı alarak ülkeyi karıştırmaya çalıştılar. O gerçekten çok büyük bir oyundu. Bizim İran ile yaptığımız ticaretten bazı çevreler rahatsız olmuştu. Ve yıllarca hazırladıkları bir cemaatle bu oyunu oynamaya çalıştılar. Fakat bizim öyle bir liderimiz var ki, o olmasaydı ülkemiz bugün çok büyük zarar görecek, kötü günler yaşayacaktı. Dünya lideri Erdoğan, o gün çok güzel bir dik duruş sergileyerek bu milletin de dualarıyla o tehlikeyi bertaraf etti. Bugüne kadar yapılan en büyük tezgahtı bu. Yıllarca sizinle birlikte yaşamış, içinize kadar girmiş, aynı evde yaşamış ve ondan sonra gelip sizi arkanızdan hançerlemiş bir grup var ortada. Onlar da bugün hak ettikleri cezayı çekiyorlar."

Mersin’de tüm iyi niyetli çabalara rağmen AK Parti’nin, Türkiye ortalamasının altında yer aldığını kaydeden Taşpınar, "Bugüne kadar bir türlü Mersin’de istediğimiz sonucu alamadık. Ama inşallah 2015 Haziran ayında yapılacak olan seçimlerin, Mersin’de artık AK Parti’nin birincilikten inmediği, sürekli birinci olarak tamamladığı, milletvekili sayısının arttığı bir döneme vesile olacak. Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki dönemde görev alacak olan kadromuzu oluşturduk. 13 ilçenin 12’sinin kongresini tamamladık" dedi.

3 Ocak 2015 tarihinin Mersin’in kurtuluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Taşpınar, "Biz de il kongremizi bu tarihte yapacağız. İnşallah bu tarih, sizlerle birlikte Mersin’in gerçekten kurtuluşuna vesile olacak. 3 Ocak’ta, Başbakanımız ve partimizin Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu, bu sıfatla ilk kez Mersin’e gelecek" diye konuştu.

İl binasında gerçekleştirilen toplantıya, il yönetiminin yanı sıra ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.