Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, madde bağımlılığına karşı öğrenci velilerinin dikkatini çekmek, okulların çevresinde uyuşturucu madde satışına karşı öğrencileri, velileri ve çevre esnafını bilinçlendirmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

Akdeniz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde ilgili kamu kurumlarının koordinasyonuyla yapılan Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planlarına katkı amacıyla, ilk olarak Akdeniz ilçesine bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiler.

Belediye konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında söz alan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, projenin ana hatlarını muhtarlarla paylaştı.İlk etapta pilot bölge olarak belirlenecek bazı mahallelerde, öğrenci velileriyle bir dizi toplantı yapacaklarını ifade eden Göçer, "Uyuşturucuya karşı mücadelede ana hedefimiz öğrencilerimizi uyuşturucudan uzak tutmak ve bu konuda özellikle velilerle işbirliğini tesis etmektir. Bildiğiniz üzere Sağlık Bakanlığı’nın Başkanlığı ve bizzat Sağlık Bakanımızın Koordinatörlüğünde, illerde de Valilerin Başkanlığı ve Koordinatörlüğünde madde bağımlılığı konusunda çalışmalar yapıldı, komiteler oluşturuldu, uzmanlardan yararlanıldı ve projeler hazırlandı. Türkiye’de 1930’lu ve 40’lı yıllarda uyuşturucu bağımlılığının neredeyse parmakla gösterilecek kadar azdı. Ancak bütün gayret ve çabalara rağmen bugün özellikle büyükşehirlerde bu sorun neredeyse tüm toplumu rahatsız eden bir hal almıştır" dedi.

Proje çerçevesinde ulusal uyuşturucuyla mücadeleye katkı toplantılarının ilki Mahmudiye Mahallesinde bulunan Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Toplantıya velilerin yanı sıra Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Muhammet Hilmi Ceylan, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, mahalle muhtarları ile belediye ve milli eğitim müdürlüğü yetkilileri katıldılar. Uyuşturucu kullanımının toplumun kanayan yarası haline geldiğine işaret eden Cezmi Türk Göçer, madde kullanımına başlamadan alınacak önleyici tedbirlerin, en etkili yöntem olduğunu söyledi. Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında gençlere yönelik uyuşturucu ile ilgili eğitsel faaliyet yapılmadığını hatırlatan Göçer, bu nedenle velilere yönelik bu toplantıların daha da önemli hale geldiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi psikologu Mesut Kuştepe ile Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Hasan Çetin velilere yönelik sunumlarını yaptılar.