Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, Narenciye Festivali’ne 100 bin liralık destek verme kararı aldı.

Akdeniz Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı, Akdeniz Belediye Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk başkanlığında yapıldı. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, önergeyle gündeme alınan Narenciye Festivali’ne verilecek maddi destek, meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Mersin 5. Narenciye Festivali 2014 yılı programı için Akdeniz Belediyesi tarafından 100 bin lira maddi destek verilmesine ilişkin teklif, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Oylamanın ardından konuşan Eş Başkan Türk, Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 30 gibi bir bölümünün Mersin’de gerçekleştiğini, gerek iç gerekse dış piyasalara ihraç edilen narenciyenin, kentin önemli bir sembolü olduğunu vurguladı. Oy birliği ile alınan destek kararından ötürü meclis üyelerine teşekkür eden Türk, festivalin kente ve üreticiye geri dönüşünün gün geçtikçe artacağına inandığını kaydetti.

Meclis toplantısında ayrıca belediye hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan 2 adet midibüsün satın alınması ile ilgili teklif, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclisin onaylaması durumunda satın alınacak araçların bedelleri, belediyenin 2015 bütçesinden karşılanacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün önergesi olarak gündeme alınan ve müdürlüğün ihtiyacı doğrultusunda araç ve makine parkına 1 adet kepçe ve 1 adet kamyon alınmasını içeren teklif de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.