Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çocuk ve Gençlik Danışma Merkezi, merkezde üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere soru bankası kaynak kitabını ücretsiz dağıttı.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi, maddi olanakları yeterli olmayan yüzlerce öğrenciyi üniversite sınavlarına hazırlıyor. Farklı branşlardaki öğretmenler ile gençlere üniversite sınavında fırsat eşitliği sağlanan merkezde, eğitim yayınları alanında önde gelen bir kuruluştan satın alınan soru bankası kaynak kitapları öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Merkezin Mesudiye Mahallesi’nde bulunan binasında yapılan dağıtım törenine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, belediye yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Eş Başkan Yüksel Mutlu, gençlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için bütün imkanlarını seferber edeceklerini belirtti. Gençleri hem çalışmaya hem de kendi geleceklerini çizmeye hazır olarak gördüğünü ifade eden Mutlu, “Sizler bizim umudumuz ve geleceğimizsiniz. Bundan sonraki duruşunuzu, mücadelenizi, yaşayışınızı buna göre belirleyin. Üniversite, geleceğimizi şekillendirmede son derece önemlidir ama her şey demek de değildir. Asıl önemli olan güçlü bir insan olabilmektir” dedi.

Öğrencilere üniversite sınavı maratonunda destek olacak soru bankası kaynak kitapların dağıtımını gerçekleştirdiklerini dile getiren Mutlu, Çocuk ve Gençlik Sağlık Danışma Merkezi öğretmenleri ile merkeze emek veren belediye yöneticilerine teşekkür etti. Merkezde yapılan eğitim programını önemsediklerinin altını çizen Mutlu, bütün bu çalışmalarla gençlerin başarılı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Öğrenciler adına söz alan gençler ise merkezde gördükleri birçok konu üzerinde kendilerini geliştirdiklerini ve aşama kaydettiklerini ifade ettiler. Maddi imkanı olmayan gençlere yönelik bu uygulamanın kendilerine bir umut kapısı olduğunu vurgulayan öğrenciler, Akdeniz Belediyesi’nin kendilerine gösterdiği ilgi ve oluşturdukları eğitim ortamı için tüm idareci ve öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından öğrencilere soru bankası kitapları dağıtıldı.