Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’ne halkın verdiği kararla bağlanan Yeşilçimen Mahallesi’nde kaldırım ve yol düzenlemesi çerçevesinde hummalı bir çalışma başlatıldı.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, mahalle sakinlerinin isteği üzerine yapılan halkoylaması ile Akdeniz Belediyesi’ne bağlanan Yeşilçimen Mahallesi’nin bütün sokaklarında, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kaldırım ve yol düzenleme programına başlandı. Bazı sokaklarında hiçbir çalışma yapılmamış, bazılarında ise yalnızca asfalt kaplama bulunan mahalledeki tüm sokaklarda ekipler tarafından ilk olarak kot düzenleme amacıyla kazıma yapıldı. Ardından sokaklarda belirlenen ölçülerdeki kaldırımların bordür taşları döşendi. Alt dolgu malzemeleri serilen kilit taşlarının yerleştirilmesinin ardından sıkıştırma çalışmaları yapıldı. Bazı sokaklarda ise evlerin kot seviyelerinin düşük olması nedeniyle beton kaldırım yapıldı. Şu ana kadar Yeşilçimen Mahallesi’nde 4 sokağın kaldırımlarını tamamlayan ekipler, diğer sokaklardaki çalışmalarına devam ediyor. Mahalledeki asfalt programı ise tüm sokakların kaldırımları tamamlandıktan sonra başlayacak.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Ülfiye Özcan, Sebahat Gençtarih Cebe ve Hakim Baykara, ekiplerin Yeşilçimen Mahallesi’ndeki çalışmalarını yerinde denetledi. Fen İşleri Müdürlüğü’nün kentin 4 bir yanında farklı ekiplerle yoğun bir çalışma programı yürüttüğüne dikkat çeken Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, “Yeşilçimen Mahallemizin toplamda 14 tane sokağı bulunuyor. Bu sokakların tamamının asfalt ve kaldırım eksikleri mevcuttur. Şu anda kaldırım çalışmalarını başlattık ve burada kaldırım yapım çalışmaları bitmeden mahalleden çıkmayacağız. Mahallemiz Akdeniz Belediyesi’ne yeni bağlanan bir mahalledir. Maalesef geçmişten bugüne kadar pek çok belediyecilik hizmetinden yoksun kalmış durumda. Biz Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak, kaldırım kilit taşı döşemesi ve kimi sokaklarda beton kaldırım yapımı ile mahallemizdeki eksikliklerin giderilmesi noktasında bir başlangıç gerçekleştirdik. Kaldırım yapımının ardından aynı bölgede yol düzenleme programımıza da başlayacağız” dedi.