Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çay Mahalle evinde giyim kursuna devam eden öğrenciler, 3 aylık eğitimin ardından açtıkları sergi ile birlikte kurs bitirme belgelerini aldılar.

Kentin farklı mahallelerinde bulunan ve Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren mahalle evleri, beceri ve meslek edindirme kurslarına da ev sahipliği yapıyor. Akdeniz Belediyesi ile Mersin Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile düzenlenen kurslardan, özellikle gençler ve ev hanımları yararlanıyor. Beceri ve meslek edindirme kursları kapsamında Çay Mahalle evinde giyim kursuna devam eden 13 öğrenci, yaklaşık 3 ay süren eğitim programının ardından sertifika almaya hak kazandı. Sertifika dağıtımı için mahalle evinde düzenlenen etkinliğe Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Mersin Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ahmet Uğurcan, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ile kurum yöneticileri, öğrenci velileri, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında giyim ve takı tasarım kursları ile kreş öğrencilerinin el işi çalışmalarının yer aldığı serginin kurdelesi, davetliler tarafından kesilerek açıldı. İlk olarak sergiyi gezen katılımcılar, yöresel kıyafetlerin de yer aldığı giyim kursu öğrencilerinin el emeği göz nuru kıyafet, örtü ve giyim aksesuarlarını incelediler. Daha sonra takı tasarım bölümünün sergisini gezen konuklar, genç kızların ağırlıkta olduğu kursiyerlerin özellikle Mardin yöresine has gümüş işleme sanatı olan telkari işlemelerine hayran kaldılar. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, bu ürünlerin satışının yapılacağı bir sabit sergi alanı için çalışmalarının sürdüğünü ifade ettiler.

Serginin gezilmesinin ardından yaklaşık 3 ay süren kurs programını başarıyla tamamlayan 13 kursiyerin sertifikaları, protokol üyeleri tarafından verildi.