Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde, cadde ve sokakların temizliğinde çalıştırılmak üzere 4 kadın personel istihdam edildi.

Akdeniz Belediyesi, cadde ve sokakların temizliği için 4 yeni kadın personel istihdam etti. Birlikte hareket edecek olan kadın temizlik personeli, Atatürk Caddesi ve Kuvayi Milliye Caddesi gibi kent merkezinin ana arterlerinin temizliğinden sorumlu olacak. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, ilk iş gününde kadın temizlik personeline destek ziyaretinde bulundular. Kadınlarla tek tek selamlaşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, yeni işlerinde personele başarı dileklerinde bulundu. Kadın istihdamından yana olduklarını vurgulayan Mutlu, “Kadınların hayatın her alanında her yerde olduğu gibi bu alanda da kendilerini ispat edeceğini düşünüyoruz. Onun için sadece erkeğe değil, aynı zamanda kadınlara da yer açmak adına başlangıç olarak böyle bir uygulamayı öngördük. Kadın arkadaşlarımızın da süpürge ve temizlik işinde çalışmasını istiyoruz. Nasıl ki kadınlar olarak her yerde her işi yapabiliyorsak, burada da bu işi yapabiliriz. Kadınlar olarak bunu göstermek istiyoruz. Ben biliyorum ki, yeni çalışma arkadaşlarımız bu işi en güzel yapacaklar ve herkese örnek olacaklardır. Bundan dolayı çalışma hayatlarında hem kolaylık diliyorum, hem de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Eş Başkanı Fazıl Türk ise ticaret ve sosyal hayat gibi yaşamın tüm alanlarında kadının kendini ispat ettiğinin altını çizdi. Kadın personelin bu yeni işlerinde başarılı olacaklarına emin olduğunu da kaydeden Türk, bu alandaki başarının diğer kadınların da önünü açacağını sözlerine ekledi.

AYIN PERSONELİ UYGULAMASI SÜRÜYOR

Akdeniz Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan ’Ayın Personeli’ uygulaması devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları arasından her ay belirlenen ayın personeli, altın hediyelerini Eş Başkanların elinden alıyor. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, bu ayın personeli olmaya hak kazanan temizlik işleri çalışanlarını makam odasında kabul ettiler. Törende Eş Başkanlar ve ayın personeli 3 çalışanın yanı sıra Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Ulfiye Özcan, Hakim Baykara, Bedrettin Gündeş, DİSK-Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Temizlik İşleri Müdürü Fadıl Çıtıl ve temizlik işleri yüklenici firma yetkilisi de hazır bulundu. Ayın personeli seçilen temizlik işleri çalışanlarını kutlayan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, yaptıkları işin son derece güç ve yorucu olduğuna değindi. Temizlik çalışanlarının bu zorluklara rağmen düşük ücretlerle çalıştığını kaydeden Mutlu, “Belediyemizin kısıtlı imkanlarına karşın, zamanla ücretlerde iyileştirmeye gitmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımızın daha iyi koşullara kavuşması için bu dönemde elimizden geleni yapacağız. Ben ayın personeli seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, ayın personeline hediye altınlarını takdim etti.