Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ve Kibele Kadın Derneği, Roboski olayının yıldönümünde bir anma etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamındaki Mehmet Atlı konserine, vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, konuk sanatçılar Serdar Keskin ve Mücahit Göker de konsere ayrı bir renk kattı.

34 insanın yaşamını yitirdiği Roboski olayının 3. yıldönümü, Mersin’de çeşitli etkinliklerle anıldı. kdeniz Belediyesi ve Kibele Kadın Derneği, Roboski olayının yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenledi. Sanatçı Mehmet Atlı, etkinlik çerçevesinde bir konser verdi. Sanatçılar Serdar Keskin ve Mücahit Göker, konsere konuk sanatçı olarak katılarak destek verdiler. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen konsere Mersinliler yoğun bir ilgi gösterdiler. Etkinliğe Akdeniz Belediyesi adına Eş Başkan Yardımcıların Sebahat Gençtarih Cebe ve Hakim Baykara katıldılar. Ayrıca etkinliğin paydaşları Akdeniz Belediyesi ve Kibele Kadın Derneği temsilcileri de konserde hazır bulundular. Konser öncesinde halka hitap eden Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Roboski olayının 3’üncü yıldönümünde adli dosyanın kapatılarak soruşturma açılmamasının vicdanlarda büyük bir yara bıraktığına işaret etti. Yeni Roboski’ler yaşanmaması için barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha çok gereksinim olduğunu dile getiren Cebe, sanatçılar Mehmet Atlı, Serdar Keskin ve Mücahit Göker ile etkinliğe konsere katılarak etkinliğe destek veren Mersin halkına teşekkür etti.

3’üncü yıldönümünde Roboski’de yaşamını yitirenleri anma ve katliamı kınama amacıyla düzenlediklerini vurgulayan Sanatçı Mehmet Atlı, ayrıca Kobane ve Şengal’deki insanlık dramına dikkat çekmeyi hedeflediklerini ifade etti. Mehmet Atlı ve konuk sanatçılar, Kürtçe ve Zazaca ağıt ve şarkıları seslendirdiler. İzleyiciler kimi parçalarda sanatçılara ettiler.

Etkinlik sonunda günün anısına sanatçılara birer de plaket takdim edildi.