Mersin merkezinde bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere daha güvenli bir eğitim ortamının sağlanması için, okul önünde ve çevresinde meydana gelebilecek her türlü olayları önlemek, halkın huzur ve güvenini temin etmek amacıyla denetimler artırıldı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz ilçe Emniyet Müdürlüğü görev alanında yer alan bazı okul çevreleri, kahvehane, internet kafe, park gibi yerler ile umuma açık iş yerlerine, görevli ekipler tarafından asayiş uygulaması yapıldı. Bu kapsamda ekipler, 20 iş yeri kontrol ederken, 251 şahıs ile ilgili sistem üzerinden sorgulama yaptı. Yapılan sorgulamada, İ.S., isimli şahsın, mal beyanında bulunmamaktan,

M.H., isimli şahsın kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit ve nitelikli yağma suçundan, S.C.,isimli şüpheli şahsın ise 3 ayrı suçtan 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandıkları tespit edildi. Ayrıca, durumundan şüphelenilen C.O. isimli şahsın otosunda yapılan aramada 1 adet 7,65 mili metre çapında sigSauer marka ruhsatsız tabanca ile 10 adet dolu fişek ele geçirildi. Yine, bölgede yapılan uygulamada, sürücü belgesi olmadan araç kullandığı tespit edilen 1 şahıs ile kimlikleri bulunmayan yabancı uyruklu 2 şahıs tespit edilerek, haklarında gerekli yasal işlemler yapıldı. Ayrıca kapalı alan içerisinde sigara içtirdiği tespit edilen 1 iş yeri sahibi hakkında da yasal işlem yapıldı.