Mersin’in Anamur ilçesinde belediyenin öncülüğünde ilki düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.

Fuarın açılış töreni için Anamur Ticaret ve Sanayi Odası önünden fuar alanına hareket edildi. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Meclis Başkanı A. Kerim Çilingir, CNR Fuarcılık Genel Müdürü Barış Yücesoy, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Esnaf Kefaret Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir ve Anamur Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Fuat Uğur, Anamur Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üreticiler ve vatandaşların katılımı ile kortej yürüyüşü ile Şehit Atanur Bal Pazar yerine ulaşıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anamur Belediyesi Folklor Ekibinin gösterisi ve Merkez Camii İmamı Mehmet Güzel’in duasının ardından, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Anamur Ticaret Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Anamur ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Muz-Bir Başkanı Mehmet Güzel, CNR Fuar Adına Genel Müdür Barış Yücesoy birer konuşma yaptı.

Başta Mersin ve Antalya olmak üzere Türkiye’nin önemli firmalarının stantlarının bulunduğu tarım üretim destekleme ürünleri ve ekipmanlarının sergilendiği fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.