Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki fidanlığı ziyaret eden anaokulu öğrencileri, çiçek fidanlarını toprakla buluşturdu.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bahçeşehir Koleji’nin anaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki fidanlığı ziyaret ettiler. Fidanlıkta belediye yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler, mevsimlik çiçek dikimini öğrenerek, kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturmanın hazzını yaşadı. Öğrencilere, çiçek dikimi çalışmasının ardından Türk Bayrağı armağan edildi.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının, çocukların ağaç sevgisini ve çevreye olan duyarlılıklarını geliştirmek, onların toprakla ve yeşille buluşmalarını sağlamak olduğunu belirtti. İlçe genelindeki okullarda bu konuda eğitici çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Başkan Tuna, “Öncelikle Bahçeşehir Koleji’nin değerli eğitimcilerine böyle bir projede yer aldıkları için teşekkür ediyoruz. Bu yaşlardaki çocuklarımızın eğitimlerindeki en önemli unsur görerek öğrenmeleridir. Doğa ve ağaç sevgisi de ancak bununla sağlanabilir. Toroslar Belediyesi olarak ilçemizdeki eğitim kurumlarıyla birlikte yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarına destek olmaktan ve bu tarz projelerde yer almaktan büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

Toroslar’da 106 bin metrekare olarak devraldıkları yeşil alan miktarını 11 yılda 1 milyon metrekareye çıkardıklarını kaydeden Tuna, fidan dikmek kadar onların korunmasının da önemli olduğuna dikkat çekerek, çocuklardan ve vatandaşlardan bu konuya daha duyarlı yaklaşmalarını istedi. Tuna, “11 yıldır vatandaşlarımıza çağdaş normlarda bir yaşam standardı sunabilmek ve sağlıklı bir çevre oluşturabilmek amacıyla ağacıyla, çiçeğiyle, yeşil alanıyla, yürüyüş yollarıyla, dinlenme ve spor yapma imkanını bir arada barındıran, komplike yeşil alanlar ve parklar yapıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak bunu her zaman söylüyoruz, ağaç ve fidan dikmek kadar onu korumak da çok önemlidir. Herkesin doğaya ve yeşile sahip çıkmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.