Arbella Makarna pazarlama grubunun eğitimleri tamamladı. Karya Eğitim Danışmanlık tarafından, yıl başında başlanan eğitimlere katılan 19 kişiye sertifikaları verildi.

Arbella Makarna’nın personele dönük eğitimleri sürüyor. Bu yıl başında 3 etap şeklinde planlanan eğitimleri alan Arbella Makarna eğitim grubu, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde bulunan bir cafede gerçekleştirilen sertifika töreni öncesi konuşan, Karya şirketi danışması Leyla Özlem Demirci, son yıllarda 2-3 günlük eğitimler yerine akademi adını verdikleri 7-8 günlük eğitimler verdiklerini söyledi. Arbella Makarna personeline de bu yıl başında eğitim vermeye başladıklarını belirten Demirci, "Öncelikle yüz yüze satış tekniklerinin artık güncel, gündemde olan son gelişmelerini paylaştık. Nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bilgiler verdik. Eskiden çok konuşan, hiç dinlemeyen, müşteriyi sersem edip yani aman siparişi al git dedirten satıcı makbulken, bugün artık danışman satıcı dediğimiz az ve öz konuşan ama çok iyi dinleyen, sorularla müşteriye söylemek yerine söyleten satıcı profilini işledik. İlk 3 gün bunu işledik. Değişimin neresindeyiz, biz nasıl adapte olacağız, danışman satıcılığa giden yolda nasıl ilerleriz şeklindeydi. İkinci eğitim 2 günlüktü. O tamamen günlük müşteriler üzerine verdiğimiz programdı. Artık bugün müşteri yönetimi bire bir ilişkiden çok müşterideki birkaç karar verici veya etkileyici ile şirketteki farklı birimlerin iletişimi ve ilişkisini içeren bir alt yapıdadır. Bizde Arbella olarak bu büyük müşteri yönetimine şirket olarak nasıl daha verimli eğitim verebiliriz, rolümüz nedir, stratejik planlarımız, ortak dili nasıl konuşuruz bir ekip olarak ondan bahsettik. Bu son eğitim çok farklı bir programdı. Artık rekabet üstü dediğimiz bir kavram var. Klasik rekabet fiyat rekabetidir. Biz rakiplere çok takılmadan, yeni ve farklı ne yapabiliriz, tüketicinin de evine alacağı marka olmak için sağ beyin geliştirme çalışmaları yaptık. Satışa, müşteriyi, izleme, gözlemekte, onların yaşamalarını kolaylaştıracak, düşük maliyetli farklar bulup önermek sizin işinizdir, bundan sonrası ile akademimizi tamamladık" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK HEDEFLERİ OLAN BİR ŞİRKETİZ"

Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Kulakçıoğlu ise büyük hedefleri olan bir şirket olduklarını belirterek, "Liderliği hedefleyerek bu yolculuğa çıktık. Bu süre içerisinde de hem markamızı önemsiyoruz hem müşterilerimizi önemsiyoruz hem çalışanlarımızı önemsiyoruz. Beraber çalıştığımız iş ortaklarımızı önemsiyoruz. Onlara da saygı duyuyoruz. O nedenle bu vizyonu pekiştirmek açısından bunu bir eğitimle beslenmesi gerektiğine inandık. Arkadaşlarımıza bir yıl sürecek bir eğitim programı planladık. Bu tabi ki daha uzun süreli bir iştir. Eğitim ömür boyu sürmesi gereken bir şeydir. Bizde halen her gün çalıştığımız ortam içerisinde bir şeyler öğreniyoruz veya dışarıdan destek alarak bir şeyler öğreniyoruz. Arkadaşlarımızı bu anlamda eğiterek hem müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak hem onların kendilerine güveninin artması, kişisel gelişimlerini tamamlamaları açısından böyle bir yola girdik. Tabi ki bunun verimini alıyoruz. Arbella her geçen gün daha büyüyor. Hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Eğitime katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Arbella Makarna Genel Müdür Yardımcısı ve Dış Ticaret Müdürü Ayşe Gülçin Arslan Hazar da sürekli öğrenmenin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Öğrenme hiç kimse için değil hepimiz için hayatımız boyunca devam eden bir süreç. O nedenle bu burada bitti biz her şeyi tamamladık demiyoruz. Bu nedenle farklı belki etapta, farklı konularda eğitimler devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Kulakçıoğlu ile Genel Müdür Yardımcısı Arslan Hazar tarafından, eğitimi tamamlayan personele sertifikaları verildi.