Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şube Başkanı İbrahim Özdoğru, en büyük hedeflerinin daha iyi, daha güzel, yaşanabilir bir Mersin hedefine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Özdoğru, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda, ASKON’un kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgiler vererek, Anadolu ismiyle vasıflanan ASKON’un, Anadolu’nun ekonomisini, endüstrisini ve ticaretini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. ASKON’un misyonunun, hakkaniyet hattını hakim kılarak birlikte yaşama hukukunun ve kardeşlik ahlakının yayılmasını hedeflemek olduğunu söyleyen Özdoğru, "ASKON’un vizyonu, iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillendirilmesini, üyeleri arasında sosyal, ticari, milli şuuru geliştirmeyi amaç edinmektir. ASKON, geleneklerimizde olduğu üzere dayanışmayı, yardımlaşmayı ve hayırda bir araya gelmeyi ilke edinmiştir. Amacımız, bizlerin evrensel mutlak doğrular etrafında birleşerek dünyanın yeniden şekillenmesini ve sorunlarını çözecek bakış açısına sahip olmasını sağlamaktır ve bu hepimizin ortak gayesidir" dedi.

1 milyon 700 bin nüfusa sahip, vergi tahakkukunda 6. sırada, serbest bölgesi, limanı, tarım ve turizm potansiyeli güçlenen Mersin’de, halen yapımı süren havalimanı ve Antalya- Mersin karayolunun bir an önce tamamlanmasının, kentin ticaret hacmini daha da arttırarak istihdama katkı sağlayacağını ifade eden Özdoğru, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın katkılarıyla güçlenen Mersin Teknopark’ın yanında yapımı devam eden Tarım Teknoparkının bir an önce faaliyete geçmesi, Mersin için elzemdir. Bir tarım ve ticaret merkezi olan şehrimizde bulunan Mersin Üniversitesi’nde, bir Ziraat Fakültesi açılmasının kentimizin tarım ekonomisine büyük bir katkı sağlayacağı inancındayız. Bunların yanında, Mersin’in sadece bir ticaret şehri değil, aynı zamanda sanayi şehri olarak gelişmesi için sanayi yatırımlarının arttırılması, desteklenmesi ve Mersin Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanının, tam olarak işlerlik kazanması, kent ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır" diye konuştu.

Bu ideal ve hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için valilik, büyükşehir belediyesi, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının, bu şehrin geleceğini kendi düşünce ve ideolojilerine kurban etmeden, ’ortak akıl ortak başarı’ hedefi ile bir araya gelmesi gerektiğine işaret eden Özdoğru, "Bizler için Mersin ASKON’un başarısı tüm Mersin’in, Mersin’in başarısı tüm Türkiye’nin, Türkiye’nin başarısı bizim gibi inanan bütün insanlığın başarısıdır diyoruz. Bizlerin en büyük hedefi daha iyi, daha güzel, yaşanabilir bir Mersin hedefine katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.

Günümüzde artık kentlerin, ülkelerin önüne geçtiğini vurgulayan Özdoğru, şöyle devam etti; "Kazablanka Fas’ın önünde ya da Barcelona İspanya ile başa baş gidiyor, İstanbul Türkiye’nin daha önünde olan marka bir kent. Fakat marka olmak sadece bir turizmle olmaz. Çünkü Barcelona hem turizmi ile hem sanayisi ile hem de ticareti ve sanatsal kültürel yapısı ile komple bir marka kent. Biz marka kent diyince sadece Antalya’yı anlıyoruz. Fakat Antalya sadece turizmi ile marka kent olmuş bir şehir. Bizim arzuladığımız Mersin’in, bu dört ana dalda marka kent olabilme hedefine ulaşabilmesidir. Ortak akıl ortak başarıyı hedef aldığımız zaman Mersin’in istediğimiz bu seviyeye geleceğine inanıyoruz."