Tarsus Belediyesi, Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladı.

Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi’nin eski yerleşim alanları olan Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsadığını söyleyen Başkan Can, kentin tanıtımında önemli rol alacağını ifade etti.

Bölgede inceleme yapan Başkan Can, burada esnaflarla görüşüp, sohbet etti.

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi’nin kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Başkan Can, bu tarihi projeyi zaman kaybetmeden kente kazandıracaklarını belirtti. Can, “Hazırladığımız proje ile bu bölge önemli bir ticaret merkezi haline gelecek. Bölgede yıllardır süren sorunu yok etmek için çalışıyoruz. Zaman kaybına hiç tahammülümüz yok, Tarsus’un modern bir kent kimliğine kavuşması için bu proje bitmelidir. Bu çarşıyı en kısa zamanda kültür değerlerini koruyarak çağdaş ve modern bir çarşı ve cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Meydan düzenlemesinin yapılacağını altını çizen Başkan Can, “Tarihi Ticaret Merkezi 34 yapı adasını kapsamaktadır. Hazırlanan bu proje ile; tarihsel süreç içinde kültürel, sosyal ve ekonomik niteliklerin biçimlendirdiği bir kentsel dokunun, mevcut sorun ve olanaklarının değerlendirilerek günün ve geleceğin gereksinimlerine uygun olarak yeniden düzenlenmesine yönelik işlevsel, tarihsel ve kamusal bir çok önemli yapıyı üzerinde barındıran Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan eski tarihi ticaret merkezinin içinde barındırdığı tescilli yapıların ticaret işlevlerini koruyarak sağlıklaştırılması, alanın girişinde çarşı ile bütünleşik kullanıcın dinlenebileceği ve aynı zamanda bir buluşma ve paylaşım noktası özelliği taşıyacak meydan düzenlemesi yapılacak” ifadesini kullandı.

Bölgenin, proje sonunda tarihi dokuyu koruyarak cephesi düzenlenmiş, kaldırımları ve ışıklandırmaları yapılmış, tabelaları yenilenmiş bir alan olacağını vurgulayan Başkan Can, “Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi, Tarsus’un olmazsa olmazı. Bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Burası Tarsus’a gelen insanların öncelikle uğrayacakları çok güzel bir turistik mekan olacak. Bu bölge Tarsus’un eski çarşısı idi. Burada derme çatma sonradan yapılan ilavelerle kat sayısı arttırılmış işyerleri var. Bunlar yeniden değerlendirilecek ve 2 katın üzerindeki yerler düzenlenecek. Teknik alt yapısı yer altına alınmış bölgede yer alan 3 adet parkın düzenlemesi yapılacaktır. Kırkkaşık bedesteni önündeki park, eski belediye binasının bulunduğu alandaki park ve Ticaret Odasının batısındaki park alanları da düzenlenecektir. Bu projede işyerleri ve mekan sahipleri de üzerine düşen görevi yapacaklar" şeklinde konuştu.