Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a kenti gezdirerek, ilçe hakkında bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ile birlikte Vali Çakacak’a ilk olarak eski belediye binasını gezdiren Başkan Can, binanın restorasyonunun sona erdiğini, istendiği takdirde takas yöntemiyle Öğretmen Evi olarak hizmete verebileceklerini söyledi.

Başkan Can, daha sonra Tarsus İdman Yurdu alt yapı tesisini inceleyen Vali Özdemir’e burayı Tarsus Kaymakamlık binası olarak tahsis etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Vali Çakacak’a Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut eşlik ederken, sırasıyla Hz. Danyal Peygamberi kabri, Ulu Camii, Kubat Paşa Medresesi, Kırkkaşık Bedesteni, Bilali Habeş Mescidi, Saint Paulus Kuyusu, Antik Roma Yolu ve Eshab-ı Kehf gezildi.

Makam Meydanında vatandaşlarla çay içip, sohbet eden ve Tarsus’un tarihi güzelliğine hayran kalan Vali Çakacak, ilk fırsatta tekrar Tarsus’a gelerek, ziyaretlerine devam edeceğini söyledi.

Başkan Can, Vali Özdemir Çakacak’ın kente gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Kaymakamlık binasının artık Tarsus için yeterli gelmediğini, belediye olarak üzerlerine düşen görev neyse yapmaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Can, eski belediye binasını takas yoluyla Öğretmen Evi’ne tahsis etmeye hazır olduklarını belirtti.

Vali Çakacak’a ziyaretten dolayı teşekkür eden Başkan Can, kentin geleceği için yerel yönetim olarak tüm kurumlarla birlikte çalışmaktan mutlu olduklarını söyledi.