Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Yenice’de bulunan iş adamları ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Yıldırımlar Restaurant’ta iş adamlarının sorunlarını dinleyen Başkan Can, istihdam sahası açanlara her zaman yardımcı olacaklarını söyledi. Belediye hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirene Yeniceli iş adamları, en çok alt yapıdan kaynaklanan sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

Sorunları çok iyi bildiğini ifade eden Başkan Can, alt yapının kısa sürede çözülemeyeceğini biraz zamana ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti. Can, “Yeni yasa ile birlikte bizler 30 Mart seçimlerinden önce Tarsus’ta 45 tane mahalleden sorumluyduk. Yeni yasa ile birlikte 129 köyümüz Tarsus Belediyemizin birer mahallesine dönüştü. Kapanan 5 tane belde belediyemiz de onlarda mahalle alanına dönüştü. Bizlerin sorumluluk alanı 45 mahalleden 179 mahalleye çıktı. Yeni yasa ile birlikte bizler Tarsus’ta olduğu gibi artık sizlerle de beraber sık sık bir araya geleceğiz, dertleşeceğiz, sohbet edeceğiz. Sizlerin bizlerden istedikleri varsa yapacağız, yapmaya çalışacağız” dedi.

İş adamlarının istihdam konusunda kendilerine yardımcı olmasını isteyen Başkan Can, “Bizlerinde sizden kesinlikle maddi olarak bir isteği olamaz. Tabi sizler iş adamları olarak Tarsusumuza ve Yenice’mize güzel hizmetler yapıyorsunuz. Belki bu toplulukta çalışan belki 5000 ile 10000’e yakın insanımız sizler vesilesi ile evine ekmek götürüyor. Sizler vesilesi ile bazı işlerde çalışıyor. Tarsus’ta sizler gibi iş adamlarımızla da sık sık toplantılar yapmaya devam edeceğiz. Bu bir başlangıç ve bu başlangıcı da Yenice’den yapmak istedim, çünkü gerçekten baktığımız zaman Hava alanı inşaatı inşallah yapıldığı zaman ve lojistik bölge olması vesilesi ile son zamanlarda yatırımcılarımızın en fazla dikkat çektiği bölge Yenice’dir. İnşallah Tarsusumuza sizlerle beraber yatırımcılarımızı ne kadar çok çekersek, iş adamlarımız gelip bölgemize ne kadar çok yatırım yaparsa o kadar insanımızda ekmeğe kavuşmuş olur, o kadar insanımızda, işsizlerimizde işe kavuşmuş olurlar. Bizlerde belediye olarak üzerimize düşeni ne kadar fazlasıyla yaparsak bir kişinin ekmek yemesine vesile olabiliyorsak ne mutlu bize, o insanların duası ve desteği bize yeter. Tarsus belediyesi olarak vazifemiz gerek Tarsusumuzda oturan gerek köyümüzde, gerek beldemizde oturan dini, dili, ırkı, milleti, memleketi ne olursa olsun ayrım gayrım yapmadan tüm vatandaşlarımız için, Allah rızası için çalışmaktır” şeklinde konuştu.