Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, seçim sürecinde engelli vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Başkan kocamaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 30 Mart yerel seçimlerine ‘Engelsiz Mersin’ sloganıyla yola çıktıklarını anımsatan Kocamaz, Mersin’deki engelleri kaldırarak engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıp topluma kazandırmak için seçim sürecinde verdikleri sözü yerine getirmek adına gece gündüz çalıştıklarını kaydetti. Göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları her hizmet ve projede, engelli vatandaşları göz önüne aldıklarını vurgulayan Kocamaz, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığı’nı kurduk. Amacımız, Mersin’deki engelleri kaldırarak engelli vatandaşlarımızın hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmak ve bu konuda Türkiye’ye örnek bir şehir yapmaktır” dedi.

Engelliler Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışmaları aktaran Kocamaz, “Engelli Danışma Merkezi’ni açtık. Burada engelli vatandaşlarımızın sorunlarına psikolojik destek, özlük hakları konusunda danışmanlık, bilgilendirme ve yönlendirme amacıyla psikolog ve sosyolog uzmanlarımız gözetiminde çözüm üretmek üzere ücretsiz hizmet verilmeye başlandı. Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza yönelik ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ düzenledik. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimizin yanı sıra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında da engelli vatandaşlarımız için Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenledik” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade eden Kocamaz, şöyle devam etti: “Engellilerimizi sosyal yaşama ve topluma kazandırmak bizim insanı görevimizdir. Engelli kardeşlerimizin insanca yaşaması için gösterdiğimiz gayreti bundan sonra da devam ettireceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engelli kardeşlerime sevgi ve saygılarımı sunarım.”