Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yarın kutlanacak yeni yılla ilgili tüm önlemlerin alındığını belirterek, Mersinlilerin yeni yılını kutladı.

Başkan Kocamaz, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin halkının huzurlu ve mutlu bir şekilde yeni yıla girmesi için her türlü önlemi aldıklarını bildirdi. Atatürk, Hastane, Silifke, İnönü ve Çamlıbel gibi önemli caddelerde ağaç süslemesi ve ışıklandırma çalışması yaparak, yeni yılın ruhuna uygun bir görüntü oluşturduklarını kaydeden Kocamaz, “Yeni yıla yeni umutlarla sıkıntılarını geride bırakarak girmek isteyen vatandaşlarımız için kentin önemli caddelerinde ışıklandırma ve süsleme çalışmaları yaptık. Bunu yaparken amacımız, vatandaşlarımızın psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmeleri ve yeni yılın ruhuna uygun bir ortamda alışveriş yaparak gezmelerini sağlamak. İnşallah yeni yıl, bütün vatandaşlarımızın istediklerinin gerçekleştiği bir yıl olur” dedi.

Yılbaşı akşamı ve 1 Ocak yılbaşı tatili için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü önlemi aldığını dile getiren Kocamaz, “Vatandaşlarımızın yılbaşı gecesi ve ertesi gününü rahat, huzurlu ve sorunsuz bir şekilde geçirebilmeleri için önlemlerimizi aldık. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye, otobüs işletmesi, MESKİ, otogar, zabıta birimlerimiz, nöbetçi ekipler vasıtasıyla 24 saat vatandaşımızın hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

2015 yılının Mersin için de önemli değişikliklerin başlangıcı olacağını vurgulayan Kocamaz, şunları kaydetti: “2015 yılı ile birlikte inşallah Mersin için hayal ettiğimiz projeleri hayata geçireceğiz. Allah’ın izniyle Mersin’i, insanların yaşamaktan zevk aldığı, modern ve örnek gösterilen bir kent haline getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılın kentimiz, ülkemiz ve dünya için hayırlara vesile olmasını diliyor; dünya üzerinde devam etmekte olan savaşların, acının, kanın ve gözyaşının sona ermesini, insanların sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayacakları bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyor, tüm Mersinli hemşehrilerimin yeni yılını en içten duygularla kutluyorum” dedi.