Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin her anlamda gelişmesi ve modern hale gelmesi için herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Ulaşım ve lojistik eksiğimiz olmamalı" dedi.

Nüfusu 2 milyona dayanan Mersin’de halen bir havalimanı bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Hükümet’in bu konuda başlatmış olduğu çalışma, maalesef bazı nedenlerden dolayı durmuş vaziyette. Sadece Mersin’e değil, bölgeye çok büyük avantajlar sağlayacak olan uluslararası boyuttaki Çukurova Havalimanı’nın yapımının tamamlanması için gerekli desteğin ve özenin gösterilmemesi, maalesef kentimiz ve bölgemiz, dolayısıyla ülkemiz adına büyük bir kayıptır. Temennimiz, durma noktasında olan bu havalimanı ile ilgili sıkıntıların biran önce çözülerek yapımına devam edilmesi ve en kısa zamanda hizmete girmesidir” dedi.

Ortadoğu’nun en büyük limanı olma özelliği taşıyan Mersin Limanı’nın da eksikleri olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Özelleşmiş olmasına rağmen, bugün bazı noktalarda yetersiz kalan Mersin Limanı başta olmak üzere, her türlü ulaşım ve lojistik eksikliklerin tamamlanması için çalışacağız. Ekonomisi büyüyen, işgücü artan bir Mersin için ne gerekiyorsa onu yapmak istiyoruz. Önümüze çıkabilecek her türlü zorluğu aşmaya kararlıyız. Biz sorunları çözmekte kararlıyız ve sorunları çözerken de herkesin desteğine ihtiyacımız olacaktır" diye konuştu.