Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Arpaçbahşiş Mahallesi’nde bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde bulunan çocuklara hediyeler dağıttı.

Etkinlikte konuşan Tollu, Erdemli’de yaşayan her vatandaşın kendileri için özel olduğuna vurgulayarak, engelli vatandaşları anlayarak hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tollu, belediye olarak yaptıkları her türlü hizmette engelli vatandaşları unutmadıklarını söyledi. Engelli vatandaşların toplumun asli unsuru olduklarına dikkat çeken Tollu, engellilerin rahat hayat standartlarına kavuşabilmeleri için herkesin her şeyi yapması gerektiğinin altını çizdi. Her vatandaşın bir gün engelli olabileceğini hatırlatan Tollu, engelli olmanın kişileri kendilerinin arzuladığı bir durum olmadığını söyledi. Erdemli Belediyesi olarak yaptıkları her türlü hizmette engelli vatandaşları asla ihmal etmediklerini ve onlarını düşünerek uygulamalar yaptıklarını kaydeden Tollu, özellikle yeni düzenledikleri sahil bandı uygulamasını örnek gösterdi. Sahilde engelli vatandaşlar için yaşam alanları oluşturduklarını kaydeden Tollu, özellikle de görme engelli vatandaşlar için özel yürüyüş yolu yaptıklarını vurguladı. Erdemli Belediyesinin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığı kurslarda da engellileri ihmal etmediklerini kaydeden Tollu, engellilerin mesleki becerilerini arttırıcı, meslek öğretici kurslar açtıklarını vurguladı. Açtıkları kurslarda engelli vatandaşlar için önemli fırsatların ortaya konduğunu ifade eden Tollu, “Engellilerimizi sabah evlerinden aldık ve kurs yerlerine götürdük. Kurs bitiminde de kurstan alıp, evlerine götürdük. Malzeme desteğinde bulunduk, ihtiyaçlarını karşıladık. Her şeyden önemlisi onların yaşamlarını sürdürebilmeleri, para kazanabilmeleri için meslek öğrenmelerine vesile olduk. Kurslarımızı bitiren engelli vatandaşlarımızın arasında gerek sıcak satış yaparak, gerekse de internet üzerinden satış yaparak, para kazanıp geçimini sağlayanlar var. Onlar için ne gerekiyorsa yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlara belediyece tekerlekli sandalye, akülü engelli aracı, hasta yatağı ve benzeri araç ve cihaz yardımında bulunduklarını ifade eden Tollu, engelli vatandaşlara toplumun asli unsuru olduklarını vurgulayıcı ne kadar hizmet, çalışma varsa hepsini yaptıklarını ve bundan sonrası için de yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Tollu, çocuklara hediyeler dağıttı.