Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye Spor Adamları Ödülleri anketinde halk oylaması sonucu 7. kez ‘Sporda Yılın Yerel Yöneticisi’ seçildi. Tuna, ödülünü İstanbul’da 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödül Töreni’nde Roberto Carlos’un elinden aldı.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Spor Adamları Ödülleri anketinde halk oylaması sonucu, Mersin’e kazandırdığı başarılı hizmetler ile spora ve sporcuya sunduğu katkılarından dolayı ‘Sporda Yılın Yerel Yöneticisi’ seçilen Başkan Tuna, bu ödülle birlikte 11 yılda 7. kez sporda yılın yerel yöneticisi ödülünün sahibi oldu. 11 yıllık görev süresi içerisinde 8 kez yılın belediye başkanı, 6 kez de yılın spor adamı ödülü alan Başkan Tuna, bu ödülle birlikte 15. ödülünü almış oldu. İstanbul Harbiye Convention Center’de “Sporda Barış ve Dostluk Gecesi” adıyla gerçekleştirilen 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödül Töreni’nde, Başkan Tuna’ya, ödülünü Sivasspor’un Teknik Direktörü Roberto Carlos verdi.

Ödülü Toroslar halkı adına aldığını belirten Hamit Tuna, organizasyonda emeği geçen ve kendisini bu ödüle layık gören herkese teşekkür ederek, böyle anlamlı ve önemli bir ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Spora ve sporcuya verdikleri desteğin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydeden Tuna, “11 yılda 7. kez sporda yılın yerel yöneticisi seçilmenin gururunu yaşamaktayım. Aldığımız her ödül çalışma şevkimizi daha da arttırmaktadır. Geçtiğimiz dönemlerde Toroslar’a kazandırdığımız spor tesisleri ve gerçekleştirdiğimiz sportif etkinliklerle ilçemizi sporun merkezi haline getirdiğimize inanıyoruz. Bu yoğun tempodaki çalışmalarımıza da devam etmekteyiz. Toroslar Belediyesi olarak şiarımız beyni bilgi ile dolu, sporcu kimlikleriyle öne çıkan bir gençlik oluşturmaktır” dedi.

İnşa ettikleri spor tesisleriyle Toroslar’ın, Mersin’de en fazla ve Çukurova Bölgesi’nde en önde bir bölge olduğuna dikkat çeken Tuna, spor tesislerinin kapılarının amatör spora da her zaman açık olduğunu dile getirdi. Tuna, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla onları spora yönlendiriyoruz. Yaz spor okulları bünyesinde açtığımız futbol, basketbol, atletizm, güreş ve tiyatro branşları ile hocalarımız nezaretinde istedikleri spor aktivitesinde yer almalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda seçtiğimiz sporcuların kendi spor kulübümüzde ya da diğer spor kulüplerinde yer almalarını sağlayarak, öne çıkmalarına gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.